Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Lenkiją sukrėtė vaiko istorija: skriaustas keturmetis rastas gatvėje, mama ir jos draugė – areštinėje

Lenkija sukrėsta – gatvėje buvo surastas keturmetis berniukas, kuris iš namų pabėgo pusnuogis, tik su batais. Ant jo kūno rasta žymių, liudijančių, kad vaikas patyrė smurtą namuose. Kaimynai pasakoja, kad taip galėjo elgtis jo mamos sugyventinė. Moterys kartu augino tris vaikus, tačiau namuose nuolat triukšmauta.
Berniukas
Berniukas / „Shuterstock“ nuotr.

Ši istorija sukėlė Lenkijoje pasibaisėjimo bangą. Kaip praneša tvn24.pl, berniukas gyveno kartu su savo mama Julia ir jos partnere Patrycija Glivicėse. Prieš kelias dienas jį gatvėje pastebėjo pro šalį ėjusi ukrainietė, ji vaiką nuvedė į policijos komisariatą.

Portalo teigimu, berniukui vos ketveri, tačiau jis jau patyrė pragarą namuose – buvo mušamas, smaugiamas, įžeidinėjamas, uždaromas į spintą. Tad nenuostabu, kad mažametis išėjo iš buto ir tiesiog slampinėjo gatvėmis.

Berniuko motina ir jos partnerė sulaikytos.

Tvn24.pl laidoje „Faktai“ Glivicių prokuratūros prokurorė Justyna Smuzynska sakė, kad ant vaiko kūno buvo matomos sumušimų, įkandimų žymės, mėlynės ant skruostų, krūtinės ir pečių. Taip pat vaikui trūko dantų.

Ir tai dar ne visos žymės, liudijančios apie berniuko patirtas kančias.

Prokuratūros teigimu, berniukas galėjo būti spardomas, smaugiamas, uždarinėjamas spintoje ir ilgesnį laiką marinamas badu.

Kaip praneša gazeta.pl, praėjus vos keliolikai minučių po to, kai vaikas buvo atvesdintas į komisariatą, ten pat pasirodė jo 27 m. motina, kuri norėjo pranešti apie jo dingimą. Ji buvo sulaikyta, netrukus sulaikyta ir jos 29 metų partnerė.

Berniukas galėjo būti spardomas, smaugiamas, uždarinėjamas spintoje ir ilgesnį laiką marinamas badu.

Berniukas, kaip teigiama, greičiausia perkeltas į globėjų šeimą.

„Nustatyta, kad fizinę prievartą prieš mažametį naudojo moteris, pas kurią mažametis kartu su mama apsigyveno maždaug prieš metus“, – tvn24.pl sakė prokurorė.

Šiai moteriai pareikšti įtarimai dėl itin žiauraus elgesio ir kūno sužalojimų. Berniuko motina įtariama nesuteikusi vaikui pagalbos.

Abi moterys kartu rūpinasi trimis vaikais. Prievarta prieš berniuką įtariama Patrycija turi dvi dukras (2,5 ir 5 metų), tačiau, kaip teigiama, jomis gerai rūpinosi, kitaip nei keturmečiu Julios sūnumi.

Tiesa, Glivicių policijos atstovai sako, kad iki šiol „nebuvo fiksuota jokios intervencijos, susijusios su šia šeima“. Tik štai kaimynai kalba visiškai priešingai – esą bute nuolat kildavo skandalai, girdėjosi kivirčai, bet „viskas nurimdavo, vos atvykdavo policija“.

Kaimynai pasakoja, kad ginčai ir riksmai šiuose namuose kildavę nuolat. O kad viena moteris savo dukromis tikrai gerai rūpinosi, kaimynai sako irgi pastebėję, kaip ir tai, kad berniuką ji skriaudė.

Alvydo Januševičiaus / 15min nuotr./Smurtas prieš vaikus
Alvydo Januševičiaus / 15min nuotr./Smurtas prieš vaikus

„Prieš tris savaites girdėjau, kaip tos moterys vėl susimušė, keikėsi. Kažkas paskui pasakė, kad mažasis tuo metu sėdėjo ant laiptų į rūsį, nes bijojo. Tada pabėgo ir klaidžiojo gatvėmis. Kaimynė matė, kad rūsyje buvo pagalvėlė ir antklodėlė, neatmesčiau, kad tas vargšas berniukas ten nakvojo“, – tvn24.pl kalbėjo viena iš kaimynystėje gyvenančių moterų.

Tą patį kartojo ir kita kaimynė, kuri dar pridūrė, kad esą Julia lyg apibarė partnerės dukrą: „Ta berniuko motina tikrai nėra šventoji. Pati girdėjau, kaip kažkada pasakė Patrycijos dukrai „k...a niekada princese nebus“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas