Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Lenkijos dešiniųjų opozicinė partija mitinge kaltina vyriausybę įstatymų pažeidimais

Lenkijos dešiniųjų opozicinės partijos lyderis Jaroslawas Kaczynskis (Jaroslavas Kačinskis) šeštadienį per kelių tūkstančių šalininkų mitingą sostinėje apkaltino proeuropietišką vyriausybę veikiant prieš šalies interesus ir pažeidžiant įstatymus.
Czarek Sokolowski / AP
Czarek Sokolowski / AP
Temos: 2 Lenkija Opozicija

J. Kaczynskis taip pat paragino šalininkus aktyviai veikti socialiniu ir politiniu lygmeniu ir paremti jo partijos „Teisė ir teisingumas“ (PiS) kandidatą kitąmet vyksiančiuose prezidento rinkimuose. 

Kandidato vardo jis dar nepaskelbė.

Į mitingą, vėjuotą dieną surengtą prie Teisingumo ministerijos, kuri yra tapusi ilgamečių gilių nesutarimų tarp J. Kaczynskio ir dabartinio premjero Donaldo Tusko šalininkų simboliu, susirinko iki keturių tūkstančių žmonių. 

2015–2023 metais šalį valdžiusi partija „Teisė ir teisingumas“ sulaukė ir Briuselio, ir D. Tusko kritikos dėl nedemokratiškais laikomų Lenkijos teismų sistemos pakeitimų. 

Daugeliui šalies gyventojų taip pat nusibodo agresyvios ir skaldančios kalbos, kuriomis vyriausybės politiką diktavęs J. Kaczynskis siekė sustiprinti paramą.

Per 2023 metais vykusius rinkimus partija prarado valdžią, tačiau vis dar kontroliuoja prezidentūrą per prezidentą Andrzejų Dudą (Andžejų Dudą), kuris yra PiS sąjungininkas.

A. Duda blokuoja daugelį vyriausybės įstatymų projektų. Antroji ir paskutinė A. Dudos kadencija baigiasi kitų metų rugpjūtį.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas