Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Dabar tikrai ne metas nustoti skaityti!
Išbandyti
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Lenkijos kariuomenė įsigys 32 naujus itališkus sraigtasparnius už 1,75 mlrd. eurų

Lenkija penktadienį pranešė pasirašiusi sutartį dėl 32 universalių karinių sraigtasparnių AW-149 pirkimo iš Italijos gynybos pramonės grupės „Leonardo“.
Lenkijos vėliava
Lenkijos vėliava / 123RF.com nuotr.

Iš Lenkijos pusės šią 1,75 mlrd. eurų vertės sutartį pasirašė vicepremjeras ir gynybos ministras Mariuszas Blaszczakas, pranešė valstybinė naujienų agentūra PAP.

Planuojama, kad sraigtasparniai, kurie bus gaminami „Leonardo“ įmonėje Lenkijoje „PZL Swidnik“, Lenkijos kariuomenei bus perduoti 2023–2029 metais.

M.Blaszczakas žurnalistams sakė, kad bus įsigyti 32 sraigtasparniai AW-149, tai yra du eskadrilės“. Pirmieji orlaiviai turėtų būti gauti kitąmet.

Lenkija siekia modernizuoti savo ginkluotąsias pajėgas ir nuo ateinančių metų skirs gynybai 3 proc. bendrojo vidaus produkto, reaguodama į grėsmę dėl Rusijos karinės invazijos kaimyninėje Ukrainoje.

„Leonardo“ vadovas Alessandro Profumo sakė: „Didžiuojamės, kad prisidedame prie Lenkijos valstybės nuolatinio saugumo didinimo, taip pat stiprindami pramonės pajėgumus, kurie yra fundamentalūs šalies atsparumui ir suverenitetui.”

Tuo metu Lenkijos vicepremjeras ir valstybės turto ministras Jacekas Sasinas sakė, kad Lenkija dabar yra „saugi šalis“, nes yra NATO narė, be to, „daugiausiai todėl, kad turime stiprią kariuomenę, kuri yra plečiama“.

AW-149 gali skraidinti karius ir teikti palaikymą iš oro sausumos pajėgoms. Šie sraigtasparniai taip pat gali vykdyti evakuacijos, paieškų ir gelbėjimo misijas kovinėmis sąlygomis, skraidinti krovinius ir atsargas.

Šie orlaiviai valdomi dviejų įgulos narių ir gali skraidinti iki 19 karių.

Naujieji sraigtasparniai turėtų pakeisti senesnius Lenkijos naudojamus orlaivius, įskaitant sovietinės gamybos sraigtasparnius, sakė pareigūnai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kištukiniai lizdai su USB jungtimi: ekspertas pataria, ką reikia žinoti prieš perkant
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas