Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Lenkijos miestas šaiposi pats iš savęs: automobilį įmūrijo gatvėje, bet jis dingo

Lenkijos Lodzės mieste vidury gatvės, kuri rekonstruojama, paliktas automobilis čia buvo įmūrytas. Bet vieną naktį ėmė ir dingo. Tuomet prasidėjo detektyvas – patys iš savęs lengvai šaipydamiesi Lodzės gyventojai seka, kur atsiranda ši mašina. Ir skėsčioja rankomis, kodėl prieš šeimininką bejėgiai jį nubausti turintys miesto tvarkos sergėtojai.
Automobilis buvo įmūrytas, bet dingo
Automobilis buvo įmūrytas, bet dingo / „LDZ Zmotoryzowani Łodzianie“ nuotr.
Temos: 2 Lenkija Lodzė

Patys iš savęs pasišaipydami Lodzės gyventojai jau kelias dienas stebi keistą detektyvą. Lapkričio 3-ąją kelininkai, remontuodami šio miesto Legionų gatvę, pabijojo supykdyti gyventojus užtęsdami darbus, todėl nepaisė neleistinai palikto automobilio ir aplink jį užpylė betoną. Tokiu būdu mašina atsidūrė savotiškoje dėžutėje, rašo moto.pl.

Jau tuomet šaipytasi, kad automobilis liks čia kaip savotiškas paminklas „tarnybų bejėgiškumui“, kadangi nesugebėta savininko priversti mašiną patraukti iš ten, kur ji trukdo.

 „LDZ Zmotoryzowani Łodzianie“ nuotr./Automobilis tvarkomoje Lodzės gatvėje
„LDZ Zmotoryzowani Łodzianie“ nuotr./Automobilis tvarkomoje Lodzės gatvėje

Tačiau mašinos savininkas nusprendė kitaip – sekmadienio naktį, pasinaudojęs guminėmis kelio ženklų atramomis, jis sugebėjo išvažiuoti iš spąstais turėjusios tapti duobės.

„LDZ Zmotoryzowani Łodzianie“ nuotr./Vieta, kur stovėjo automobilis tvarkomoje Lodzės gatvėje
„LDZ Zmotoryzowani Łodzianie“ nuotr./Vieta, kur stovėjo automobilis tvarkomoje Lodzės gatvėje

Iš pradžių gyventojai ir internautai, nes istorija sulaukė didžiulio populiarumo socialiniuose tinkluose, ne tik dalintasi šios vietos nuotraukomis, bet ir kurti memai, manė, kad automobilį patraukė miesto tvarkos sergėtojai. Ir daugiau jos niekas niekur nebepamatys.

Bet jau pirmadienį feisbuko paskyroje „LDZ Zmotoryzowani Łodzianie“, kuri skirta, kaip rašoma, pagerinti Lodzės infrastruktūrą ir paskelbti absurdus iš miesto gatvių, pasirodė nuotraukos, kuriose mašina užfiksuota maždaug 4 km nuo remontuojamos gatvės šalia prekybos centro.

Ten skubiai nusiųsti pareigūnai, tačiau jiems nepavyko surasti savininko.

Lapkričio 7 d. sidabrinis „Scion“ pastebėtas jau kitoje vietoje.

„Atrodo, mašinos vairuotojas yra tipiškas trolis, kuris žaidžia su tarnybomis.

Statybvietėje šalia sustoti draudžiančio ženklo remonto vykdytojai nepastatė įspėjimo apie nutempiamas transporto priemones, tad negalėjo mašinos patraukti, nepažeisdami taisyklių. O investicijas įgyvendinti reikia taip skubiai, kad statybininkai negalėjo proceso vilkinti ir turėjo pasielgti taip, o ne kitaip. Vairuotojas, kaip atrodo, puikiai žinojo, kad kelininkai privalo betoną išlieti numatytu laiku, ir tyčia paliko mašiną, pažeisdamas taisykles.

Ką gi, katės ir pelės žaidimas tarp vairuotojo ir tarnybų vyksta kuo puikiausiai.

Deja, bet tarnybos tokiu atveju tegali nubausti tik kuklia bauda iki 100 zlotų bei vienu baudos tašku. Be to, neatrodo, kad remontą atliekanti bendrovė norės paduoti vairuotoją į teismą ir reikalauti žalos atlyginimo. Nuostoliai yra tokie maži, kad greitai bus padengti. Tai tėra pirmas sluoksnis, ant kurio bus liejama daugiau betono, po tramvajaus bėgiais“, – rašo moto.pl.

Vis dėlto, pastebi portalas, stebina taip, kad iki šiol pareigūnai taip ir nenustatė mašinos savininko bei jo, bent jau simboliškai ir parodant aplinkiniams, nenubaudė.

„Ką gi, katės ir pelės žaidimas tarp vairuotojo ir tarnybų vyksta kuo puikiausiai“, – ironizuoja moto.pl.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas