Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Lenkijos ministras: mūsų pareiga numušti Rusijos raketas, skriejančias virš Ukrainos

Lenkijos užsienio reikalų ministras Radoslawas Sikorskis sakė, kad Lenkija ir kitos su Ukraina besiribojančios šalys turi „pareigą“ numušti Rusijos raketas dar prieš joms įskrendant į jų oro erdvę.
Radoslawas Sikorskis ir raketos
Radoslawas Sikorskis ir raketos / Imago/Scanpix/Stopkadras

R.Sikorskis paaiškino, kad Lenkija privalo užtikrinti savo piliečių saugumą, nepaisant nuogąstavimų, kad raketų perėmimas virš Ukrainos teritorijos gali įtraukti NATO į Rusijos ir Ukrainos karą, rašo laikraštis „Financial Times“.

„Narystė NATO nepanaikina kiekvienos šalies pareigos ginti savo oro erdvę – tai yra mūsų pačių konstitucinė pareiga. Aš asmeniškai manau, kad kai priešo raketos skrenda link mūsų oro erdvės, tai būtų teisėta savigyna (jas numušti), nes kai jos kerta mūsų oro erdvę, rizika, kad kas nors bus sužeistas nuo nuolaužų, yra didelė“, – sakė ministras.

Lenkai pasisako už skraidančių objektų numušimą

Lenkijos gyventojai mano, kad jos kariuomenė turėtų numušti objektus, kurie skraido virš Lenkijos teritorijos Rusijos atakų prieš Ukrainą metu, net jei jie nėra tikri, kokie nors objektai.

Kaip žinoma, po to, kai rugpjūčio 26 d. rytą Rusija masiškai apšaudė Ukrainą, Lenkija pareiškė, kad jos oro erdvę pažeidė „oro objektas“, kuris esą buvo dronas-kamikadzė.

Pirmadienį pakelti lenkų ir NATO naikintuvai

15min primena, kad Lenkijos oro erdvėje pirmadienio rytą dėl Rusijos atakų prieš Ukrainą pakelti lenkų ir sąjungininkų orlaiviai. Apie tai pranešė Lenkijos radijas.

Ginkluotųjų pajėgų operatyvinė vadovybė perspėjo, kad dėl oro pajėgų manevrų pietrytinėje Lenkijos dalyje „gali padidėti triukšmo lygis“.

„Šiąnakt stebima intensyvi Rusijos tolimojo nuotolio aviacijos veikla, susijusi su smūgiais į objektus, esančius Ukrainos teritorijoje“, – nurodė vadovybė. Jos teigimu, panašus atakų intensyvumas neseniai buvo užfiksuotas ir per apšaudymą praėjusią savaitę.

Tuo metu tęsiama praėjusią savaitę Rusijai apšaudant kaimyninę Ukrainą į Lenkijos oro erdvę įskriejusio objekto, įtariama – drono, paieška.

Kaip anksčiau pirmadienį pranešė Kyjivo karinė administracija, sunaikinta keliolika sparnuotųjų raketų, apie dešimt balistinių raketų bei dronas. Ukrainos sostinėje per rusų ataką kilo gaisrų, nukentėjo du žmonės.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas