Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Lenkijos paskirtoji premjerė Beata Szydlo žada tobulinti Lenkiją

Naujoji konservatyvioji Lenkijos ministre pirmininke paskirtoji Beata Szydlo penktadienį pažadėjo tobulinti savo šalį, kai šalies prezidentas Andrzejus Duda, politinis jos sąjungininkas, oficialiai paskyrė ją vadovauti vyriausybei.
Kandidatė į Lenkijos premjeres – PiS atstovė Beata Szydlo
Beata Szydlo / „Scanpix“/AP nuotr.

„Tai didžiulė atsakomybė, bet aš tvirtai tikiu, kad su tais žmonėmis, su kuriais imamės Respublikos tobulinimo plano (plan naprawy), padarysime viską, kad šis geras planas būtų įgyvendintas, ir lenkės bei lenkai nebūtų nuvilti“, – pasakė B.Szydlo prezidentūroje susirinkusiems pareigūnams.

„Dėkoju Jarosławui Kaczynskiui ir mano partijai už pasitikėjimą“, – pridūrė ji.

52-ejų B.Szydlo, angliakasio duktė, laikoma partijos „Įstatymas ir teisingumas“ (PiS) lyderio J.Kaczynskio protežė; būtent jis savo pergale rinkimuose apibrėžė šios partijos strategiją.

A.Duda, rūmuose stovėjęs greta J.Kaczynskio, pažymėjo, kad PiS savo tarnybą valdžioje pradės „nepaprastomis aplinkybėmis“ – dauguma abiejuose parlamento rūmuose, nes tai „leis priimti ar atmesti įstatymų projektus“ ir be kitų partijų palaikymo.

Į B.Szydlo kreipdamasis „brangioji Beata“ ir primindamas daugel metų bendradarbiavimo PiS partijoje, A.Duda sakė esąs „įsitikinęs, kad tai nesikeis“.

A.Duda yra dėkingas Beatai Szydlo, vadovavusiai jo rinkimų į prezidentus kampanijai ir padėjusiai įveikti centristą tuometinį prezidentą Bronislawą Komorowskį gegužę.

Po oficialaus paskelbimo Lenkijos premjere B.Szydlo telefonu pasikalbėjo su Didžiosios Britanijos ministru pirmininku David Cameronu ir Vengrijos ministru pirmininku Viktoru Orbanu, nurodyta partijos PiS paskyroje tinkle „Twitter“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas