Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Lenkijos smūgis vienam įtakingiausių Rusijos oligarchų: atima akcijų daugiau nei už 110 mln. eurų

Lenkijos plėtros ministras Waldemaras Buda pranešė, kad antradienį ministerija nusprendė paskirti laikinąjį administratorių, kuris valdytų Rusijos oligarcho Viačeslavo Mošės Kantoro turtą. Kalbama, kaip skelbia gazeta.pl, apie 20 proc. „Azoto grupės“ akcijų, kurių vertė zlotais siekia pusę milijardo (eurais – per 110 mln.).
Moshe Kantoras
Moshe Kantoras / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Anot ministro, Lenkija „ieško partnerio“, kuris esą galėtų išpirkti iki šiol verslininkui priklausančias įmonės akcijas. Pirmiausia ketinama nustatyti perimtų paketų vertę, tada spręsti, kas juos perims, o tik tuomet bus priimtas administracinis sprendimas šiuo klausimu.

Šiuo metu akcijų vertė įvardijama puse milijardo zlotų, kas yra daugiau nei 110 mln. eurų.

„Nepaisant to, kad V.Kantoro akcijos yra įšaldytos, tad nėra kalbos apie balso turėjimą akcininkų susirinkimuose ar dividendų išmokėjimą, nenorime, jog šis rusas kokiu nors būdu būtų susijęs su Lenkijos strategine bendrove“, – ministerijos pranešime cituojamas W.Buda.

V.Kantorui nuo 2022 m. kovo taikomos Europos Sąjungos sankcijos. Tačiau pati bendrovė ribojimų išvengė.

Rusų oligarchą pavardę galima rasti pirmajame turtingiausių pasaulio žmonių šimtuke – jo turtas, „Forbes“ duomenimis, vertinamas 5,3 milijardo dolerių.

V.Kantoras, kuriam šiuo metu yra 70 metų, žinomas kaip itin įtakingas Rusijos verslo ir finansų sektoriaus žmogus. Jis vadinamas vienu įtakingiausių žmonių Rusijoje. Turtus jam sukrovė chemijos pramonės, kalnakasybos, žurnalistikos verslai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas