Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Lenkijos teismas atmetė Baltarusijos prašymą išduoti opozicionierių S.Pucilą

Lenkijos teismas atmetė Minsko prašymą išduoti jam opozicijos tinklaraštininką Sciapaną Pucilą, trečiadienį pranešė baltarusių žmogaus teisių centras „Viasna“.
Lenkų mitingas prieš Lukašenką
Asociatyvi nuotr. / Roko Lukoševičiaus / 15min nuotr.

„Varšuvos apygardos teismas šiandien išnagrinėjo prašymą išduoti Sciapaną Pucilą Baltarusijai. Galiausiai teismas nusprendė Sciapano Baltarusijos valdžiai neišduoti“, – nurodė „Viasna“.

Tinklaraštininkas tėvynėje kaltinamas masinių neramumų organizavimu, nesantaikos kurstymu ir kitais nusikaltimais, esą padarytais per 2020 metų antivyriausybinius protestus.

Tų metų pabaigoje Minsko režimas įtraukė opozicinio „Telegram“ kanalo NEXTA įkūrėją S.Pucilą ir jo kolegą Ramaną Protasevičių į terorizmu įtariamų asmenų sąrašą.

R.Protasevičius gegužę buvo suimtas, kai Minske buvo priverstinai nutupdytas bendrovės „Ryanair“ lėktuvas, skridęs iš Atėnų į Vilnių. Dėl šio incidento Europos Sąjunga ir daugelis kitų šalių Baltarusijai paskelbė sankcijų.

NEXTA daug prisidėjo koordinuojant masinius protestus po 2020-ųjų rugpjūtį Baltarusijoje įvykusių prezidento rinkimų, kuriuos opozicija ir Vakarų demokratijos laiko suklastotais. To balsavimo nugalėtoju buvo paskelbtas Aliaksandras Lukašenka, geležiniu kumščiu valdantis šalį jau beveik tris dešimtmečius.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas