Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Lenkijos transliuotojas TVN: valstybinis reguliatorius stabdo licencijos atnaujinimą

Pagrindinis nepriklausomas Lenkijos televizijos transliuotojas TVN išreiškė susirūpinimą dėl to, kad valstybinė transliavimo reguliavimo institucija dar nepratęsė jo pagrindinio kanalo licencijos, kuri baigsis kitais metais.
Televizorius
Televizorius / 123rf.com nuotr.
Temos: 2 Lenkija Televìzija

Valdžios elgesys su TVN praeityje kėlė susirūpinimą dėl mažėjančios žiniasklaidos laisvės Lenkijoje, kurią Europos Sąjunga kaltina demokratijos normų nepaisymu.

Jungtinių Valstijų bendrovei „Warner Bros. Discovery“ priklausanti televizija TVN Lenkijoje transliuoja daugybę populiarių kanalų. Pagrindiniu kanalu transliuojama vakarinė naujienų laida „Faktai“ („Fakty“), kritikuojanti vyriausybę.

Tiek „Faktai“, tiek kompanijai priklausantis naujienų kanalas TVN24 patenka į konservatyvios ir nacionalistinės vyriausybės akiratį, nes aiškinasi skandalus, kuriuose figūruoja pareigūnai, ir kritiškai vertina vyriausybę bei galingą katalikų bažnyčią.

TVN generalinė direktorė Kasia Kieli pareiškime naujienų agentūrai AP teigė, kad bendrovė prieš šešis mėnesius kreipėsi dėl licencijos atnaujinimo, tačiau vis dar negavo atsakymo.

„TVN yra didžiausias ir populiariausias naujienų ir pramogų kanalas Lenkijoje. Licencijos atnaujinimas turėtų būti tik formalumas, o procesas turėtų būti paprastas ir veiksmingas“, – sakė „Warner Bros. Discovery Poland“ prezidentė ir vykdomoji direktorė K.Kieli.

„Praėjo šeši mėnesiai nuo tada, kai pateikėme paraišką dėl atnaujinimo. Tai kelia nerimą po to, ką anksčiau patyrėme su mūsų naujienų kanalu TVN24, ir po pastarųjų išpuolių prieš mūsų žurnalistiką“, – teigė ji.

Anksčiau valdančioji konservatyvioji partija „Įstatymas ir teisingumas“ (PiS) prieštaringai vertinamu žiniasklaidos įstatymu bandė priversti JAV savininką atsisakyti kontrolinio bendrovės akcijų paketo. Šis 2021 metų įstatymas išprovokavo gatvių protestus ir prezidentas jį vetavo.

Lenkijos transliavimo reguliavimo institucija taip pat buvo suabejusi TVN24 valdymo struktūra 2021 metais, bet galiausiai pratęsė jos licencijos galiojimą.

TVN penktadienį pateikė naujienų agentūrai AP K.Kieli pareiškimą. Nuo to laiko AP bandė telefonu ir elektroniniu paštu gauti valstybinio reguliatoriaus komentarą, tačiau iki antradienio atsakymo dar nebuvo gavusi.

Valstybinė reguliavimo institucija pastaruoju metu pradėjo tyrimus prieš nepriklausomą žiniasklaidą, kuri transliavo pranešimus, nepatinkančius valdantiesiems pareigūnams.

PiS paskirtas priežiūros institucijos vadovas praeityje kaltino TVN skleidžiant netikras naujienas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas