Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Libanas: per Izraelio smūgius žuvo du žmonės

Libaniečių Sveikatos apsaugos ministerija paskelbė, kad per Izraelio smūgius Libano pietuose trečiadienį žuvo du žmonės, o judėjimas „Hezbollah“ nurodė, kad žuvo du jo kovotojai.
Vasily Krestyaninov / ZUMAPRESS.com
Vasily Krestyaninov / ZUMAPRESS.com

10 mėnesių trunkantys „Hezbollah“ ir Izraelio susišaudymai, kurie prasidėjo po palestiniečių islamistų judėjimo „Hamas“ spalio 7-osios išpuolio prieš Izraelį kilus karui Gazos Ruože, kursto baimę dėl didelio masto konflikto regione.

Ketvirtadienį Katare turi būti atnaujintos „Hamas“ ir Izraelio derybos, o diplomatai stengiasi užkirsti kelią platesniam karui po Irano ir „Hezbollah“ pažado keršyti Izraeliui dėl svarbių veikėjų nužudymo.

Libano sveikatos apsaugos ministerijos pareiškime sakoma, kad per Izraelio smūgį pietiniam Mardžejūno miestui žuvo vienas ir buvo sužeisti dar devyni žmonės. Anksčiau skelbta apie tris žuvusiuosius.

Oficialioji Nacionalinė naujienų agentūra pranešė, kad dronas smogė automobiliui miesto aikštėje, kur įsikūrę daug parduotuvių.

Ministerija taip pat nurodė, kad vienas žmogus žuvo, o dar vienas buvo sužeistas per Izraelio smūgį pietiniam Blidos kaimui.

Izraelio kariuomenė pareiškime nurodė, kad oro pajėgos smogė „Hezbollah“ karinėms struktūroms, taip pat ir Blidos rajone, o vėliau pridūrė, kad izraeliečių orlaiviai „eliminavo du „Hezbollah“ teroristus“ Mardžejūno rajone. „Hezbollah“ trečiadienį vakare taip pat pranešė, kad nuo Izraelio ugnies žuvo du judėjimo kovotojai.

Libano sveikatos apsaugos ministerija anksčiau paskelbė, kad per Izraelio smūgį Abasijėje buvo sužeista 17 žmonių, įskaitant du paauglius ir aštuonerių metų mergaitę.

„Hezbollah“ nurodė, kad atsakydamas į šį smūgį paleido raketų „Katiuša“ į Kirjat Šmoną Izraelio šiaurėje.

Pasak Izraelio kariuomenės, raketos nukrito atviroje vietoje, žmonės nenukentėjo.

Irano remiamas „Hezbollah“ prisiėmė atsakomybę ir už virtinę kitų trečiadienio atakų prieš Izraelio karius ir pozicijas, įskaitant dronų su sprogmenimis atakas.

Nuo spalio 7 dienos, kai „Hamas“ surengė išpuolį prieš Izraelį, nulėmusį karą Gazos Ruože, palestiniečių kovotojų grupuotės sąjungininkas „Hezbollah“ beveik kasdien apsikeičia ugnimi su Izraelio kariuomene.

Naujienų agentūros AFP duomenimis, per smurtą Libane žuvo apie 570 žmonių, daugiausia kovotojų, bet taip pat mažiausiai 118 civilių.

Kariuomenės duomenimis, Izraelio pusėje, įskaitant aneksuotas Golano Aukštumas, žuvo 22 kariai ir 26 civiliai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas