Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
08 01 /20:17

Libano sveikatos apsaugos ministerija: Per Izraelio smūgį Pietų Libane žuvo 4 sirai

Per Izraelio smūgį Pietų Libane ketvirtadienį žuvo keturi sirai, pranešė Libano sveikatos apsaugos ministerija.
KAWNAT HAJU / AFP
KAWNAT HAJU / AFP

„Sveikatos apsaugos ministerija praneša, kad per Izraelio smūgį pietiniame Šamos kaime žuvo (...) keturi Sirijos piliečiai“, sakoma pranešime, kuriame priduriama, kad atlikus DNR tyrimus skaičius gali padidėti.

Per smūgį taip pat buvo sužeisti penki Libano piliečiai.

Gelbėjimo tarnybos naujienų agentūrai AFP sakė, kad žuvusieji buvo žemės ūkio darbininkai ir priklausė tai pačiai šeimai.

Per smūgį buvo smarkiai apgadinti du netoliese esantys pastatai ir sudegintas automobilis, pranešė su naujienų agentūra AFP dirbantis fotografas, pridūręs, kad vietovėje, į kurią buvo smogta, rūko dūmai. 

Nuo antradienio vakaro, kai per Izraelio oro antskrydį žuvo karinis vadas Fuadas Shukras (Fuadas Šukras), Libano grupuotė „Hezbollah“ neprisiėmė atsakomybės už naujus išpuolius, o jos lyderis Hassanas Nasrallah (Hasanas Nasrala) užsiminė, kad operacijos bus atnaujintos penktadienio rytą.

H. Nasrallah įspėjo, kad grupuotė privalo reaguoti į F. Shukro nužudymą.

F. Shukras buvo nukautas, praėjus kelioms valandoms po to, kai per smūgį Teherane žuvo „Hamas“ politinis lyderis Ismailas Haniyeh (Ismailas Hanijė). Izraelis atsisakė komentuoti išpuolį.

Kilus karui Gazos Ruože tarp Izraelio ir „Hamas“ po spalio 7-osios atakos, „Hezbollah“ solidarizavosi su grupuote ir pastaraisiais mėnesiais beveik kasdien apsikeičia ugnimi su Izraeliu. 

Naujienų agentūros AFP duomenimis, Libane per išpuolius žuvo mažiausiai 542 žmonės, daugiausia kovotojai, bet taip pat 114 civilių.

Izraelio pusėje, įskaitant Golano aukštumas, kariuomenės skaičiavimu, žuvo mažiausiai 22 kariai ir 25 civiliai gyventojai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas