Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Libano valstybinė žiniasklaida: Izraelis smogė dešimtims vietovių pietuose

Izraelis naktį smogė dešimtims Pietų Libano kaimų ir miestų ir trečią kartą šią savaitę atakavo Nabatijos miestą, kuriame viešpatauja grupuotė „Hezbollah“ ir jos sąjungininkas judėjimas „Amal“, sekmadienį pranešė Libano valstybinė žiniasklaida.
Nabatija / - / AFP
Nabatija / - / AFP

„Karo lėktuvai smogė (...) Nabatijos miestui septynis kartus“, įskaitant gyvenamą pastatą, o gelbėtojai vis dar ieško išgyvenusiųjų po griuvėsiais, pranešė oficialioji Nacionalinė naujienų agentūra (NNA).

Nabatijai trečiadienį Izraelis sudavė mirtinus smūgius, per kuriuos žuvo miesto meras, o praėjusią savaitę kruvini išpuoliai sulygino su žeme jo turgavietę.

Ji pridūrė, kad Izraelio lėktuvai smogė daugiau kaip 50 miestų ir kaimų, įskaitant pasienio kaimus, kuriuose pastaruoju metu vyko intensyvūs mūšiai, ir pranešė apie aukas.

„Izraelio kariai susprogdino Tarašo kvartalą Mais al Džabale“, pasienio kaime, kuriame „Hezbollah“ kovoja su Izraelio kariais, „užminavę jį itin sprogstamosiomis medžiagomis“, teigė NNA.

Kariai netoliese „su žemėmis sulygino Blidos kaimo kapines“, pridūrė NNA.

Taip pat sekmadienį Izraelis surengė antskrydžius prieš kelis pietinius Beiruto rajonus po to, kai Izraelio kariuomenė perspėjo civilius gyventojus evakuotis, pranešė valstybinė žiniasklaida.

Praėjusio mėnesio pabaigoje Izraelis pradėjo intensyvią antskrydžių kampaniją prieš Libaną ir pasiuntė sausumos pajėgas po beveik metus trukusių susišaudymų su „Hezbollah“ karo Gazos Ruože fone.

Nuo to laiko Libane per karą žuvo mažiausiai 1 454 žmonės, rodo naujienų agentūros AFP sudaryti duomenys remiantis Libano sveikatos apsaugos ministerijos informacija, nors tikrieji aukų skaičiai greičiausiai yra didesni.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento
Reklama
Kaip išvengti peršalimo komplikacijos – sinusito