Su 15 diena! Metinė prenumerata vos 7,99 Eur+DOVANA
Išbandyti
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
12:49 /15:30

Izraelio policija: per teroro išpuolį šaulys nužudė policininką ir sužeidė penkis žmones

Per šaudymo išpuolį, kurį policija pavadino teroristiniu, netoli pietinio Izraelio Ašdodo miesto antradienį žuvo policininkas, dar penki žmonės buvo sužeisti, pranešė institucijos.
Izraelis / Jini / ZUMAPRESS.com
Izraelis / Jini / ZUMAPRESS.com
Temos: 2 Izraelis Šaudynės

Nurodoma, kad šaulys buvo nukautas.

„Teroristas sužeidė penkis žmones, įskaitant policininką, kuris buvo sunkiai sužeistas ir vėliau mirė“, – sakė policijos atstovas.

Pranešama, kad užpuolikas priėjo prie pagrindinio kelio ir sužeidė policininką, o po to šaudydamas sužeidė kitus asmenis.

Įvykio vietoje buvęs paramedikas „nušovė teroristą ir jį neutralizavo“, sakė pagalbos tarnybos „Magen David Adom“ atstovas Zaki Helleris (Zakis Heleris).

„Važiavau keliu, pamačiau šaudantį teroristą, iššokau iš automobilio ir jį neutralizavau“, – per tiesioginį interviu iš įvykio vietos žiniasklaidai sakė užpuoliką nušovęs nenustatytos tapatybės paramedikas.

Nacionalinio saugumo ministras Itamaras Ben Gviras komentaruose žiniasklaidai sveikino vyro reakciją ir teigė, kad jo ginklų reformos padėjo išgelbėti žmonių gyvybes.

Policija pažymėjo, kad pareigūnai izoliavo teritoriją, o Izraelio žiniasklaida pranešė, kad saugumo pajėgos tikrina rajoną, ar nėra kitų užpuolikų ir sužeistųjų. Įvykio aplinkybės tiriamos.

Incidentas įvyko praėjus vos kelioms dienoms po to, kai vienas žmogus žuvo ir penki buvo sužeisti per išpuolį panaudojant peilį centriniame Haderos mieste. Užpuoliką tuomet nušovė ginkluoti civiliai.

Palestiniečių kovotojų grupuotė „Hamas“ vėliau gyrė šį išpuolį, sakydama, kad tai buvo „didvyriška operacija“, ir ragindama „suduoti daugiau skaudžių smūgių okupantui“.

Anksčiau šį mėnesį Tel Avive per išpuolį šaunamuoju ginklu ir peiliu žuvo septyni žmonės. Už jį atsakomybę prisiėmė „Hamas“.

Nuo praėjusių metų spalio 7 dienos, kai „Hamas“ užpuolė pietų Izraelį ir sukėlė karą Gazos Ruože, palestiniečių kovotojai surengė keletą tokių išpuolių prieš izraeliečius.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Ekspertai įvertino: ko reikia, kad Lietuvos verslai klestėtų?
Reklama
Sporto veiklų įvairove ir dalyvių gausa Telšiuose pažymėta Sporto diena
Reklama
Kaip išvengti peršalimo komplikacijos – sinusito
Reklama
Kištukiniai lizdai su USB jungtimi: ekspertas pataria, ką reikia žinoti prieš perkant