Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Lisabonoje policijai nušovus juodaodį, mieste kilo riaušės

Portugalų pareigūnai trečiadienį pranešė, kad po antros smurto nakties Lisabonoje, kai policijos pareigūnai nušovė juodaodį, buvo sulaikyti trys asmenys.
Portugalijos policija / PEDRO NUNES / REUTERS
Portugalijos policija / PEDRO NUNES / REUTERS

Portugalijos žiniasklaida pranešė, kad neramumus sukėlė jauni riaušininkai iš skurdesnių rajonų. Šioje Pietų Europos šalyje tokie smurto protrūkiai fiksuojami retai.

Policija pranešė apie tris sulaikytus asmenis ir apie 60 incidentų Lisabonoje ir jos apylinkėse. Riaušininkams svaidant akmenis buvo sužeisti du pareigūnai, o dar du žmonės buvo sužeisti peiliu. Pastarieji rimtų sužalojimų nepatyrė.

Buvo apgadinti du policijos automobiliai, sudegė du autobusai ir devynios kitos transporto priemonės, priduriama policijos pranešime.

Smurtas kilo po to, kai naktį iš sekmadienio į pirmadienį policija nušovė 43-ejų Odairą Monizą (Odairą Monisą) iš Žaliojo Kyšulio.

Policija teigė, kad jis bandė pabėgti ir atkišęs peilį puolė pareigūnus. Kovos su rasizmu organizacija „SOS Racisme“ suabejojo oficialia įvykių versija ir susiejo mirtį su kitais, pasak jos, policijos brutalumo atvejais.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento