Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Dabar tikrai ne metas nustoti skaityti!
Išbandyti
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Lotynų Amerikos skurdas ir badas

49 milijonai – tiek žmonių nepaisant augančios ekonomikos Lotynų Amerikoje kenčia nuo bado. Jungtinės Tautos paragino Lotynų Amerikos vyriausybes stiprinti kovą su skurdu, skelbia chinadaily.com.
Daugelis neturi ne tik maisto, bet ir pastogės.
Daugelis neturi ne tik maisto, bet ir pastogės. / Reuters/Scanpix nuotr.

Ekonomikos augimas regione bado nepanaikino. Skelbiama, kad iš skurdo per pastaruosius metus pavyko „išlipti“ 16 mln. žmonių. Tokia informacija skelbiama naujausioje Jungtinių Tautų maisto ir žemės ūkio organizacijos ataskaitoje.

Pristatydamas ataskaitą apie Lotynų Amerikos ir Karibų jūros maisto ir mitybos saugumo perspektyvas, organizacijos pareigūnas Adoniramas Sanchesas teigė, kad apie 8,3 proc. regiono gyventojų kasdien negauna rekomenduojamo kiekio kalorijų. 

„Kova su alkiu turėtų būti prioritetas regione, nes tai būtinas faktorius žmonių vystymuisi ir gerovei“, – sakė A.Sanchesas.

Pasak pranešimo, tik 9-iose iš 33 regiono šalių bado lygis yra mažesnis nei penki procentai, vidurkis 16-oje šalių viršija dešimt procentų.

Haityje badą kenčia kone kas antras, apie 44,5 proc. žmonių, Gvatemaloje – kas trečias (30,4 proc.), o Paragvajuje – kas ketvirtas (25,5 proc.). 

Pabrėžiama, kad regioninės žemės ūkio produkcijos pardavimai ir tarptautinė prekyba išaugo, jos paskatino ir investicijas bei ekonominį šių šalių augimą. 

„Būtina sustiprinti regioninių politikos ir ekonomikos organizacijų, užsiimančių maisto saugumu, paramą“, – sakoma organizacijos ataskaitoje.

A.Sanchesas paragino regioną siekti JT Tūkstantmečio vystymosi tikslų „nuo 1990 iki 2015 perpus sumažinti skaičių žmonių, kurie per dieną uždirba mažiau nei dolerį“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai