Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Luhansko separatistų vadeiva savaitę sėdėjo viešbuty, kad paspaustų V.Putinui ranką

Prieš susitikimą su Rusijos prezidentui Vladimiru Putinu separatistinės Luhansko liaudies respublikos lyderis Leonidas Pasečnikas savaitę praleido Maskvos viešbutyje, neturėdamas teisės išeiti iš kambario.
Leonidas Pasečnikas
Leonidas Pasečnikas / „Scanpix“/ITAR-TASS nuotr.

Tai pranešė radijo stoties „Svoboda“ projekto „Donbaso realijos“ žurnalistai, kurie iš šaltinių vienoje iš Ukrainos saugumo tarnybų gavo L.Pasečniko pokalbio garso įrašą.

Pranešama, kad įrašas buvo patikrintas padedant Vakarų ekspertams, kurie kreipėsi į JAV Nacionalinį media ekspertizės centrą Kolorado universitete Denveryje.

VIDEO: Разборки в «ЛНР»: как Россия меняет власть в Донецке и Луганске | Донбасс Реалии

L.Pasečnikas apie savo buvimą karantine pasakojo savo padėjėjui Aleksandrui Sorokai, kuris, pasak šaltinių, yra buvęs Rusijos ginkluotųjų pajėgų Generalinio štabo Vyriausiosios valdybos darbuotojas.

„20-tą dieną turiu susitikimą. Iki 19-osios sėdžiu neišeidamas savo kambaryje. Mane čia uždarė. Tai dviejų kambarių apartamentai. Jau dvi antrą dieną čia sėdžiu (keiksmažodis), skauda šonus, skauda užpakalį, man nusibodo gulėti.

Niekur neišleidžia, niekur negaliu eiti. Į kambarį atneša maisto. Taigi aš čia liksiu iki 19-os. Dvidešimtąją vyks susitikimas ir apdovanojimų ceremonija“, – L.Pasečniką cituoja žurnalistai.

Pokalbis vyko 2022 m. gruodžio mėnesį. 2022 m. gruodžio 20 d. V.Putinas apdovanojo L.Pasečniką ordinu „Už nuopelnus tėvynei“ ir asmeniškai susitiko su Luhansko srities okupacinės administracijos vadovu.

Garso įraše taip pat kalbama apie konfliktą „LLR“ vadovybėje ir apie tai, kad L.Pašešnikas nekontroliuoja vadinamosios „LLR“ vidaus reikalų ministerijos vadovo Igorio Korneto, kuris esą subūrė gaują terorizuojančią fermerius ir verslininkus. L.Pasečnikas esą papasakojo viską V.Putinui, o šis žadėjo išspręsti problemas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas