Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2022 09 01 /13:41

„Lukoil“ direktorių tarybos pirmininkas žuvo iškritęs pro ligoninės langą: tiriamos dvi versijos

67 metų Ravilas Maganovas, „Lukoil“ direktorių tarybos pirmininkas, mirė iškritęs pro Maskvos ligoninės langą. Apie tai pranešė „Telegram“ kanalas 112. Teisėsaugos pareigūnai tiria savižudybės versiją, tačiau yra ir nelaimingo atsitikimo versija.
Ravilis Maganovas (dešinėje) ir Vladimiras Putinas
Ravilis Maganovas (dešinėje) ir Vladimiras Putinas / „Lukoil“ nuotr.

R.Maganovas buvo gydomas Maskvos centrinėje klinikinėje ligoninėje. Jo kūną rado ligoninės medikai.

Kanalo teigimu, R.Maganovas buvo gydomas 6-ojo aukšto palatoje. Kol kas nelaimės priežastys nežinomos, įvykio vietoje dirba teisėsaugos pareigūnai. Pranešama, kad tiriamos savižudybės ir nelaimingo atsitikimo versijos.

Šaltinių teigimu, R.Maganovas galėjo iškristi rūkydamas prie atviro lango. Ant palangės buvo rastas cigarečių pakelis.

R.Maganovas į ligoninę pateko patyręs širdies smūgį. Teigiama, jog jis vartojo ir antidepresantus. Ligoninėje tuo pat metu gydėsi ir jo žmona.

R.Maganovas „Lukoil“ dirbo nuo 1993 m. Nuo 1994 m. jis buvo bendrovės pirmasis viceprezidentas, prižiūrintis žvalgybą ir gavybą. R.Maganovas tapo naftos bendrovės direktorių valdybos pirmininku 2020 m., mirus jo pirmtakui Valerijui Graiferiui. R.Maganovo brolis yra „Tatneft“ generalinis direktorius Nailas Maganovas.

BBC Rusijos tarnyba praneša, kad prasidėjus Rusijos invazijai į Ukrainą, „Lukoil“ buvo taikomos Jungtinės karalystės sankcijos. Į sankcijų sąrašą buvo įtrauktas bendrovės prezidentas Vagitas Alekperovas, kuris paliko visas savo pareigas. Iš bendrovės taip pat pasitraukė vienas svarbiausių jos vadovų Leonidas Fedunas.

Kovo pradžioje „Lukoil“ direktorių valdyba pasisakė prieš karą. Bendrovės interneto svetainėje paskelbtas pareiškimas, kuriame buvo raginama nutraukti ginkluotą konfliktą Ukrainoje. Jame teigiama, kad bendrovė „reiškia susirūpinimą dėl besitęsiančių tragiškų įvykių Ukrainoje ir nuoširdžiausią užuojautą visiems, kurie nukentėjo nuo šios tragedijos“.

Šiais metais Maskvos srityje buvo rastas negyvas dar vienas buvęs „Lukoil“ vadovas Aleksandras Subotinas. Žiniasklaida rašė, kad prieš mirtį jis, apsvaigęs nuo alkoholio ir narkotikų, atliko „šamanistinį ritualą“.

„Lukoil“: R.Maganovas mirė po „sunkios ligos“

Rusijos energetikos įmonė „Lukoil“ ketvirtadienį pranešė, kad jos direktorių tarybos pirmininkas Ravilis Maganovas mirė po „sunkios ligos“, Rusijos žiniasklaidoje pasirodžius pranešimų, kad jis žuvo iškritęs pro ligoninės langą.

„Labai apgailestaudami pranešame, kad Ravilis Maganovas <...> mirė po sunkios ligos“, – ketvirtadienį paskelbė pranešimą „Lukoil“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas