Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 12 15 /17:29

M. Abbasas: Gazos Ruožas – neatsiejama palestiniečių valstybės dalis

Palestiniečių prezidentas Mahmoudas Abbasas (Mahmudas Abasas) penktadienį Ramaloje vykusiame susitikime su aukšto rango JAV pareigūnu pareiškė, kad Gazos Ruožas yra neatsiejama palestiniečių valstybės dalis, pranešė jo biuras.
Thaer Ganaim / APA/SIPA / Thaer Ganaim / APA/SIPA
Thaer Ganaim / APA/SIPA / Thaer Ganaim / APA/SIPA

M. Abbasas viešinčiam JAV nacionalinio saugumo patarėjui Jake'ui Sullivanui (Džeikui Salivanui) sakė, kad „Gazos Ruožas yra neatskiriama Palestinos valstybės dalis“, nurodė jo biuras ir pridūrė, kad „prezidentas pabrėžė, jog atskyrimas ar bet koks bandymas izoliuoti bet kurią jos dalį yra nepriimtinas“.

Susitikimas įvyko Izraeliui tęsiant puolimą Gazos Ruože, nors tarptautinė bendruomenė vis dažniau ragina žydų valstybę elgtis santūriai saugant civilius, o svarbi rėmėja – Jungtinės Valstijos – teigė, kad karas neturi nulemti ilgalaikės Izraelio okupacijos šioje teritorijoje.

M. Abbasas „pabrėžė, kad būtina skubiai sustabdyti Izraelio vykdomą agresiją, ypač genocidą, kuris šiomis dienomis vykdomas prieš palestiniečių tautą Gazos Ruože“, priduriama pareiškime.

Jis sakė, kad labai svarbu „apsaugoti civilius gyventojus nuo Izraelio karo mašinos sukeltų nelaimių ir niokojimo“.

J. Sullivanas savo vizito regione metu taip pat susitiko su Izraelio ministru pirmininku Benjaminu Netanyahu (Benjaminu Netanjahumi) ir gynybos ministru Yoavu Gallantu (Joavu Galantu).

Jungtinės Valstijos, kurios Izraeliui teikia milijardus dolerių karinės pagalbos, tvirtai palaikė jo atsaką į „Hamas“ atakas, tačiau vis dažniau reiškia susirūpinimą dėl civilių aukų ir ilgalaikio plano Gazos Ruožui.

Karas prasidėjo po to, kai spalio 7 dieną „Hamas“ surengė precedento neturintį išpuolį prieš Izraelį, per kurį, žydų valstybės pareigūnų teigimu, žuvo apie 1,2 tūkst. žmonių, daugiausia civilių.

„Hamas“ valdomo Gazos Ruožo sveikatos apsaugos ministerija teigia, kad nuo to laiko per karą žuvo daugiau kaip 18,7 tūkst. žmonių, daugiausia moterų ir vaikų.

Jungtinių Tautų Generalinė Asamblėja didele balsų dauguma pritarė neįpareigojančiai rezoliucijai, kuria raginama nutraukti ugnį Gazos Ruože, tačiau Vašingtonas balsavo „prieš“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas