Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Maidano karaliene vadinama dainininkė Ruslana: būtinos sankcijos, nes Viktoras Janukovyčius supranta tik jėgos ir pinigų kalbą

Lenkijos televizijos TVN24 laidai interviu davusi Ukrainos dainininkė Ruslana pareiškė, kad jos šaliai būtinos sankcijos, o protestuojai prašo pagalbos sustabdant agresiją. Maidano karaliene vadinama 2004 metų „Eurovizijos“ laimėtoja taip pat teigė, kad opozicija jau neturi vilties susitarti su prezidentu Viktoru Janykovyčiumi, rašo tvn24.pl.
Ruslana
Ruslana / AFP/„Scanpix“ nuotr.

„V.Janukovyčius netinkamai reaguoja į civilizuotus metodus, jis tenori veikti jėga. V.Janukovyčius supranta tik jėgos ir pinigų kalbą“, – įsitikinusi dainininkė.

Anot Ruslanos, protestuojai siekia, kad Europa padėtų jiems pritaikydama sankcijas ir tokiu būdu būtų užkirstas kelias valdžios smurtui bei panaikintas sausio 16 dieną priimtas įstatymas, numatantis griežtas bausmes protestuotojams ir apribojantis nevyriausybinių organizacijų veiklą.

„Tos nuostatos yra antikonstitucinės. Jos de facto uždraudė mums gyventi“, – Lenkijos televizijos TVN24 eteryje pareiškė Ruslana.

Jos teigimu, nors V.Janukovyčius derybose su opozicija sutiko atšaukti dalį įstatymo straipsnių, tačiau esą viskas yra kaip buvę – žmonės bauginami, automobiliai deginami. Ir tai esą daro milicija kartu su kriminaliniais nusikaltėliais.

Milicija gali pulti, gąsdinti, šturmuoti, grobti žmones iš Maidano. Man nuolat skambina, grasina, kad jeigu vyksiu į Maidaną, man bus taip pat, kaip kitiems protestų lyderiams. Noriu įrodyti: stovime čia, nieko nebijome, tai mūsų teisė, kovojame už integraciją į ES, norime sulaikyti valdžios smurtą, – teigė Ruslana.

„Prašome pagalbos sustabdyti visą šitą agresiją. Galbūt mūsų šiaurinis kaimynas visa tai planuoja?“ – svarstė moteris.

Dainininkės manymu, Vakarų sankcijos yra vienintelis Ukrainos šansas, ką nors pakeisti.

Ruslana įsitikinusi, kad Ukrainai reikia ne tik prezidento atsistatydinimo, bet ir viso režimo pokyčių: „Jeigu jis (V.Janukovyčius – red.past.) liks ir neturės jokios įtakos būdamas šiame poste, tegu lieka. Ten yra ir daugiau žmonių, kurie organizuoja milicijos ir kriminalinio pasaulio atstovų darbą. Jie dabar yra valdžioje. Tai buvusio premjero Mykolos Azarovo bendražygiai.“

M.Azarovas ir jo Vyriausybė atsistatydino, bet tie žmonės ir toliau daro įtaką Ukrainos gyvenimui. „V.Janukovyčius netinkamai reaguoja į civilizuotus metodus, jo mentalitetas leidžia jam veikti tik banditiškais metodais. Nori veikti jėga: mušti, išvaikyti, provokuoti, meluoti“, – kalbėjo Ruslana.

Ruslana taip pat pareiškė, kad Maidane nėra vieno lyderio, o žmonės ten laikosi vieningai ir visi kartu siekia suartėjimo su Europos Sąjunga, visi nori geresnio gyvenimo.

Ruslana teigia šiuo metu atsisakiusi savo kūrybinės veiklos, kadangi nori „visą laiką būti su žmonėmis Maidane – nesvarbu, ar ten saugu, ar ne“.

„Milicija gali pulti, gąsdinti, šturmuoti, grobti žmones iš Maidano. Man nuolat skambina, grasina, kad jeigu vyksiu į Maidaną, man bus taip pat, kaip kitiems protestų lyderiams. Noriu įrodyti: stovime čia, nieko nebijome, tai mūsų teisė, kovojame už integraciją į ES, norime sulaikyti valdžios smurtą“, – teigė Ukrainos atlikėja.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas