Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Dabar tikrai ne metas nustoti skaityti!
Išbandyti
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Malio lyderis ragina kurti „pagarbius santykius“ tarp Prancūzijos ir Sahelio

Malio prezidentas šeštadienį per prancūzų televiziją pareiškė, kad santykiai tarp Prancūzijos ir Sahelio regiono valstybių turėtų būti „garbingi ir pagarbūs“.
Prancūzijos karys Malyje
Prancūzijos karys Malyje / „Scanpix“ nuotr.

Pastaruoju metu tvyrojo įtampa dėl Prancūzijos, buvusios kolonijinės valdytojos, vaidmens šiame į pietus nuo Sacharos esančiame regione. Buvo keliama klausimų dėl Prancūzijos karinio vaidmens Sahelio valstybėse, vis dažnėjant džihadistų atakoms.

Pasak Malio prezidento Ibrahimo Boubacaro Keitos, Sahelio karinis aljansas G-5, kurį sudarė Malis, Burkina Fasas, Nigeris, Mauritanija ir Čadas, žinią dėl „pagarbių santykių“ perduos per susitikimą Prancūzijoje sausio 13 dieną.

Prancūzijos prezidentas Emmanuelis Macronas šeštadienį paprašė Sahelio valstybių, kuriose yra dislokuotų prancūzų karių, didesnio „politinio aiškumo“.

E.Macronas į Dramblio Kaulo Krantą atvyko švęsti Kalėdų su prancūzų kariais, bet darbotvarkėje dominavo atsinaujinęs džihadistų sukilimas, iškėlęs klausimų dėl prancūzų ir Jungtinių Tautų pajėgų veiksmingumo.

„Mums reikia, kad mūsų karinį darbą lydėtų politinės sąlygos, – sakė E.Macronas. – Negaliu prašyti mūsų karių rizikuoti ir kovoti su terorizmu, tų pačių šalių visuomenėms tikint melais. Prancūzija čia yra be imperialistinių ketinimų.“

Prieš džihadistus nukreipto G-5 aljanso lyderiai, pasak E.Macrono, sausio 13-ąją Prancūzijoje paaiškins šios operacijos „politinę ir strateginę struktūrą“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai