Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Manipuliacija V.Zelenskio kalba: jis nesakė, kad „JAV turės siųsti savo sūnus kariauti Ukrainoje“

Socialiniuose tinkluose plinta vaizdo įrašas, kuriame užfiksuotas Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis, tvirtinantis, kad JAV „turės siųsti savo sūnus ir dukras kariauti Ukrainoje“. Ši frazė ištraukta iš konteksto – V.Zelenskis kalbėjo apie JAV ir Rusijos konflikto galimybę tik tokiu atveju, jei Kremlius nebus sustabdytas laiku.
Volodymyras Zelenskis
Volodymyras Zelenskis / „Zuma Press“/„Scanpix“ nuotr.

Įraše, iškirptame iš dvi valandas gyvai transliuotos spaudos konferencijos, skirtos Rusijos karo prieš Ukrainą metinėms, matomas V.Zelenskis, kalbantis su vertėjo anglų kalba dubliuotu garsu.

„JAV turės siųsti savo sūnus ir dukteris lygiai taip pat, kaip mes siunčiame savo sūnus ir dukteris į karą“, – kalbėjo Ukrainos vadovas.

„Ir jie turės kariauti, nes kalbame apie NATO. Ir jie, neduok Dieve, žus, nes tai siaubingas dalykas“, – pridūrė V.Zelenskis.

Tačiau tai nebuvo visa jo frazė, o tik gerokai apkarpyta ištrauka.

Socialiniuose tinkluose ši žinutė imta platinti taip, kad atrodytų, jog V.Zelenskis pareiškė apie būtinybę JAV kariams kovoti Ukrainoje, tačiau tai nėra tiesa.

Tačiau visas vaizdo įrašas atskleidžia, kad Ukrainos prezidentas kalbėjo apie hipotetinę situaciją, kai Rusija įsiveržia į NATO šalis, o ne ragino amerikiečius kariauti jo šalyje.

Konferencijos metu V.Zelenskis atsakė į klausimą, ką galėtų pasakyti amerikiečiams, manantiems, kad JAV per daug remia Ukrainą.

Pradžioje jis padėkojo amerikiečiams už jų nuolatinę paramą, o tada kalbėjo apie tai, kas gali nutikti, jei Ukraina pralaimės karą.

„JAV niekada nepaliks NATO valstybių narių“, – vaizdo įraše kalbėjo V.Zelenskis.

„Jei nutiktų taip, kad Ukraina dėl įvairių pareiškimų ir silpninimo, dėl išsekusios pagalbos pralaimės, Rusija įžengs į Baltijos šalis, NATO nares, ir tada JAV turės siųsti savo sūnus ir dukras lygiai taip pat, kaip mes siunčiame savo sūnus ir dukras į karą. Ir jie turės kariauti, nes kalbame apie NATO. Ir jie žus, neduok Dieve, nes tai siaubingas dalykas“, – pridūrė Ukrainos lyderis.

Publikacija parengta 15min bendradarbiaujant su „Meta“, kuria siekiama stabdyti klaidinančių naujienų plitimą socialiniame tinkle. Daugiau apie programą ir jos taisykles – čia.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas