Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Dabar tikrai ne metas nustoti skaityti!
Išbandyti
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Mariupolio gynėjai: Rusijos atakuojamas miestas laikosi „galbūt paskutines dienas“

Ukrainos jūrų pėstininkų, kovojančių paskutiniame bastione Mariupolyje, vienas iš vadų anksti trečiadienį socialiniame tinkle „Facebook“ paskelbė, kad jo pajėgos laikosi „galbūt paskutines dienas, jei ne valandas“, ir paprašė juos evakuoti.
Mariupolis
Mariupolis / ZUMAPRESS / Scanpix nuotr.

„Priešų dešimteriopai kartų daugiau nei mūsų“, – sakė 36-osios atskirosios jūrų pėstininkų brigados vadas Serhijus Volyna iš, esantis apsiaustoje didžiulėje Mariupolio gamykloje „Azovstal“. Į šią įmonę, kurioje yra požeminių tunelių, miesto gynėjus privertė atsitraukti Rusijos pajėgos, vis labiau veržiančios apsiausties žiedą.

„Kreipiamės į visus pasaulio lyderius su prašymu padėti mums, – vaizdo įraše sako S. Volyna. – Prašome jų panaudoti eksfiltracijos procedūrą ir išgabenti mus į kokios nors trečiosios šalies teritoriją.“

Dėl kovų masto ir nepakankamos komunikacijos Mariupolyje neįmanoma patikrinti abiejų kariaujančių šalių pateikiamos informacijos.

Manoma, kad Rusijos pajėgos palaipsniui veržiasi į miestą, stumdamos ukrainiečių pajėgas į didžiules gamyklas netoli uosto. Kai kurie ukrainiečių pareigūnai antradienį sakė, kad buvo smogta netoli „Azovstal“ esančiai ligoninei.

S.Volyna sakė, kad rusai turi „pranašumą ore, savo artilerija, pajėgomis sausumoje, įranga, tankais“.

„Mes giname tik vieną objektą – gamyklą „Azovstal“, kur be kariškių yra ir šio karo aukomis tapusių civilių“, – pridūrė jis.

Rusija antradienį paskelbė naują ultimatumą ir pareikalavo, kad Ukrainos pietryčiuose esantį Mariupolį tebeginančios pajėgos „nedelsdamos sudėtų ginklus“.

Rusijos gynybos ministerija pareiškė, kad ukrainiečių kovotojai, besipriešinantys rusų pajėgoms pagrindinėje Mariupolio metalurgijos gamykloje „Azovstal“, yra atsidūrę „katastrofiškoje padėtyje“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kištukiniai lizdai su USB jungtimi: ekspertas pataria, ką reikia žinoti prieš perkant
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas