Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
13:30

Maskva ir Vašingtonas turi daugiau nei vieną „karštąją liniją“: jos skirtos išvengti Trečiojo pasaulinio karo

Antradienį Rusija pareiškė, kad ji vis dar turi kontaktinę liniją su Jungtinėmis Valstijomis ir NATO kariniu aljansu, skirtą kritiniams atvejams, kad galėtų išsklaidyti aukščiausią tašką pasiekusias krizes, kas pastaruoju metu ypač aktualu, didėjant branduolinio karo rizikai ir įgavus pagreitį rimčiausiai Maskvos ir Vakarų konfrontacijai nuo pat Šaltojo karo laikų, rašo naujienų agentūra „Reuters“.
Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas
Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas / „AFP“/„Scanpix“

Dvejus su puse metų trunkantis karas Ukrainoje įžengė į, pasak Rusijos pareigūnų, pavojingiausią etapą, nes Rusijos pajėgos žengia į priekį Rytų Ukrainoje, o JAV svarsto galimybę leisti Kyjivui vakarietiškomis raketomis smūgiuoti taikiniams Rusijos teritorijoje.

Rugsėjo 12 d. Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas pareiškė, kad Vakarų pritarimas tokiam žingsniui reikštų „tiesioginį NATO šalių, Jungtinių Valstijų ir Europos įsitraukimą į karą Ukrainoje“.

Rusijos užsienio reikalų ministro pavaduotojas Aleksandras Gruško, kuruojantis santykius su Europa ir NATO, antradienį publikuotame interviu valstybinei naujienų agentūrai „RIA Novosti“ tvirtino, kad Maskva mano, jog karinis aljansas didina branduolinių ginklų vaidmenį savo strategijoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas