Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Maskva televizijos kanalų uždraudimą Moldovoje pavadino „politine cenzūra“

Moldovai dėl kaltinimų dezinformacijos skleidimu sustabdžius šešių televizijos kanalų transliavimo licencijų galiojimą, Rusija šeštadienį apkaltino šalį vykdant „politinę cenzūrą“.
Moldova
Moldova / AFP/ „Scanpix“ nuotr.
Temos: 2 Rusija Moldova

Moldova penktadienį pranešė, kad sprendimas sustabdyti licencijų galiojimą buvo priimtas, be kita ko, atsižvelgus į „teisingos informacijos trūkumą“ šių kanalų reportažuose, kuriuose nušviečiami nacionaliniai įvykiai ir Rusijos karinė kampanija Ukrainoje.

Kai kurie iš kanalų, kurių licencijos galiojimas buvo sustabdytas, šioje nedidelėje Rytų Europos šalyje retransliuoja rusiškų televizijos kanalų, kurie pagal naująjį sankcijų Maskvai paketą nuo penktadienio buvo uždrausti Europos Sąjungoje, programas.

„Šį draudimą laikome precedento neturinčiu politinės cenzūros aktu, piktnaudžiavimu žiniasklaidos pliuralizmo principu ir begėdišku teisės į laisvę gauti informaciją pažeidimu“, – pareiškė Rusijos užsienio reikalų ministerijos atstovė spaudai Marija Zacharova.

Draudimas įsigalios pirmadienį ir galios tol, kol galios nepaprastoji padėtis, kurią Moldova visoje šalyje paskelbė po to, kai Maskva vasario pabaigoje pasiuntė savo pajėgas į Ukrainą.

Tarp Ukrainos ir Rumunijos įsispraudusiai Moldovai, turinčiai 2,6 mln. gyventojų, šią vasarą buvo suteiktas kandidatės į Bendriją statusas, davęs pradžią stojimo į ES procesui, kuris gali tęstis nemažai metų.

Buvusioje sovietinėje respublikoje plačiai kalbama rusų kalba.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas