Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 01 20 /12:01

Maskvoje auga nerimas? Šalia Rusijos prezidento namų įrengta oro gynybos sistema

Rusijos žiniasklaida skelbia, kad 10 km nuo Rusijos prezidento Vladimiro Putino rezidencijos Maskvoje buvo įrengtas oro gynybos kompleksas. Apie tai pranešė „Meduza“. Ketvirtadienį socialiniuose tinkluose taip pat buvo skelbiamos nuotraukos, kuriose užfiksuotos oro gynybos sistemos ant pastatų stogų Maskvoje.
Oro gynybos sistema netoli V.Putino namų
Oro gynybos sistema netoli V.Putino namų / Stopkadras

Rusijos žiniasklaidą pasiekė vaizdo įrašas, kuris, kaip teigiama, darytas šių metų sausio 6 dieną netoli Zarečes kaimo, Maskvos Odincovskio rajone.

Rusijos Vladimiro Putino rezidencija yra 10 kilometrų nuo oro gynybos sistemos vietos.

Vaizdo įrašo autoriaus teigimu, oro gynybos kompleksą jis atrado dėl stipraus garso. Pirminiais duomenimis, tai priešlėktuvinių raketų ir pabūklų kompleksas „Pancir S1“.

„Meduza“ praneša, kad sausio 19-osios vakarą internete pradėjo plisti nuotraukos ir vaizdo įrašai, kuriuose užfiksuotos oro gynybos sistemos ant Maskvos pastatų stogų ir aikštelių.

Visų pirma, pasirodė keli vaizdo įrašai ir nuotraukos, kuriose užfiksuotas „Pancir-S1“, sumontuotas ant kelių Rusijos Federacijos sostinėje esančių pastatų stogų.

Rusijos „Telegram“ kanalai ir Vakarų OSINT (atvirųjų šaltinių žvalgybos informacijos) specialistai paskelbė Rusijos Federacijos gynybos ministerijos pastato nuotrauką, kurioje, kaip teigiama, įrengtas ir „Pancir-S1“.

Be to, internete pasirodė priešlėktuvinių raketų sistemų S-400, įrengtų Briedžio salos nacionalinio parko teritorijoje ir Maskvos Timirjazevo žemės ūkio akademijos eksperimentiniuose laukuose, nuotraukos.

Socialinių tinklų nuotr./Oro gynybos sistemos ant pastatų Maskvoje
Socialinių tinklų nuotr./Oro gynybos sistemos ant pastatų Maskvoje

Apie įrengtas oro gynybos sistemas ketvirtadienį rašė ir karą palaikantys rusų tinklaraštininkai, skelbia BBC Rusijos tarnyba.

„Maskvoje ant vieno namo stogo pastebėtas zenitinis raketų kompleksas „Pancir“. Akivaizdu, kad priežastis – potenciali įvairių bepiločių orlaivių grėsmė. Šiuo atveju geriau padaryti per daug nei per mažai“, – parašė Borisas Rožinas.

Rusijos teritorijoje jau ne kartą buvo fiksuojami sprogimai toli nuo Ukrainos sienų. Nors oficialiai Kyjivas už juos atsakomybės neprisiėmė, Maskvoje didėja baimė, kad Kyjivas gali suduoti smūgius giliai Rusijos teritorijoje.

Maskva bijo

Priešlėktuvinės priešraketinės gynybos sistemos „Pancir-S1“ įrengimas ant administracinių pastatų Maskvoje stogų yra ne tik Rusijos karinės ir politinės vadovybės baimės demonstravimas, bet ir šio komplekso neefektyvumo demonstravimas, nors buvo teigiama, jog jis „neturi analogų“ pasaulyje. Tokią nuomonę išreiškė Ukrainos karo ekspertas.

„Negaliu sakyti, kad tai yra visiškai blogas kompleksas, tai būtų netiesa, bet jame yra daugybė nepataisomų problemų“, – pažymėjo karinis ir politikos apžvalgininkas Oleksandras Kovalenka.

Anot jo, „Pancir-S1“ turi rimtų problemų dirbant tankios miesto plėtros sąlygomis.

„Daugiaaukščiai pastatai žymiai sumažina grėsmių aptikimo efektyvumą. Be to, priešlėktuvinių raketų sistema „Pancir-S1“ turi problemų, tarkime, aplenkdama tuos pačius pastatus. Belgorodas tai puikiai žino“, – teigė ekspertas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas