Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Maskvoje po mitingo prieš pensinio amžiaus didinimą suimti trys asmenys

Rusijos opozicijos lyderio Aleksejaus Navalno padėjėjas pranešė, kad jis ir dar du sekmadienio mitingo Maskvoje organizatoriai buvo suimti.
Protestas Maskvoje
Protestas Maskvoje / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Rusijos libertarų partijos pirmininko pavaduotojas Kirilas Samodurovas naujienų agentūrai „Interfax“ pranešė, kad tarp suimtųjų yra partijos lyderis Sergejus Boika ir mitingo vedėjas Michailas Čičkovas.

„Suimti A. Navalno štabo Maskvoje koordinatorius Olegas Stepanovas bei Libertarų partijos pirmininkas Sergejus Boika ir mitingo vedėjas Michailas Čičkovas“, – sakė K.Samodurovas.

Jo teigimu, sulaikymo priežastys kol kas neaiškios.

Libertarų partijos suorganizavo sekmadieninį mitingą Maskvoje. Jame dalyvavo apie 6 tūkst. žmonių. A.Navalnas dalyvavo mitinge, tačiau jo metu nekalbėjo.

Apie savo sulaikymą O.Stepanovas pranešė tviteryje, kur paskelbė savo ir kitų dviejų suimtųjų nuotrauką, kaip manoma, policijos automobilyje.

Visuomenėje kilus pasipriešinimui prezidento Vladimiro Putino valdančiosios partijos palaikomai reformai – o tokių atvejų nėra buvę daug, – protesto peticiją pasirašė 2,9 mln. žmonių, o su valdančiaisiais dažnai sutinkanti Komunistų partija balsavo prieš atitinkamą įstatymo projektą.

Įstatymo projekte numatoma, kad moterų ir vyrų pensinis amžiaus bus laipsniškai prailgintas iki atitinkamai 63 ir 65 metų. Šiuo metu galiojanti pensinio amžiaus riba, kuri yra išlikusi nuo sovietinių laikų, yra 55 metai moterims ir 60 metų vyrams.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento