Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Matteo Salvini: Italijos uostai migrantams uždaryti

Italijos vicepremjeras Matteo Salvini, dažnai vadinamas tikruoju vyriausybės vadovu, sekmadienį dar sykį pakartojo, kad laivai, kuriais plaukia migrantai, šalies uostuose nelaukiami. Tai jis pareiškė po to, kai Roma atmetė dviejų nevyriausybinių organizacijų prašymą leisti prisišvartuoti dviem gelbėtojų laivams, skelbia „Politico“.
Matteo Salvini
Matteo Salvini / „Scanpix“/AP nuotr.

„Italijos uostai UŽDARYTI, – radikalių dešiniųjų pažiūrų M.Salvini paskelbė tviteryje. – Žmonių gabentojai ir jų bendrininkai žino, kad mūsų uostai uždaryti, STOP!“

Kaip tik pastarosiomis dienomis dviem nevyriausybinių organizacijų, kurios gelbėja migrantus Viduržemio jūros, laivams nebuvo leista atvykti į Italiją. Laivuose buvo plukdomi migrantai, kurie buvo išgelbėti prie Libijos krantų.

Anot naujienų agentūros „Reuters“, organizacijos „Proactiva Open Arms“ laivas, neįleistas nei į Italiją, nei į Maltą, pasuko į Ispaniją. Nieko nepešęs liko ir vokiškos organizacijos „NGO Sea Watch 3“ laivas.

„Italija nekoordinuoja veiksmų su Libije šios šalies vandenyse – kaip ir Prancūzija ar Ispanija. Tad ką nori daryti ES? Mums reikia visos Europos reakcijos“, – pareiškė Italijos transporto ministras Danilo Toninelli.

Buvusi Italijos žemųjų parlamento rūmų pirmininkė Laura Boldrini netrukus pareiškė, kad gelbėtojų laivai tapo „Kalėdų dovana Salvini“, nes šalies vicepremjeras dabar gali dar labiau griežtinti migracijos politiką.

„Kol kas turime nulį dvišalių susitarimų su migrantų kilmės šalimis ir absoliučiai jokios strategijos dalinantis atsakomybe su Europos šalimis. Tad neturime ir sprendimo“, – teigė L.Boldrini.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas