Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Mianmaro antskrydžio aukų skaičius išaugo iki mažiausiai 170

Mianmaro centrinėje dalyje esančiame kaime per antskrydį žuvusių žmonių skaičius penktadienį išaugo iki apytikriai 171, sakė kremuojant kūnus dalyvavęs gyventojas ir žiniasklaida.
Mianmaro chuntos apšaudymo padariniai
Mianmaro chuntos apšaudymo padariniai / „AP“/„Scanpix“

Mianmaras išgyvena krizę nuo tada, kai kariuomenė per 2021 metų vasarį įvykusį perversmą nuvertė Aung San Suu Kyi vadovaujamą civilinę vyriausybę, o chuntai dorojantis su kitaminčiais žuvo apie 3 200 civilių.

Oficialaus žuvusiųjų per antradienio ryto smūgį Pazi Gji kaime centriniame Sagaingo regione skaičiaus nėra, nors karinė valdžia patvirtino, kad rajone vykdė operaciją.

Kremavime dalyvavęs kaimo gyventojas, kuris prašė neviešinti jo tapatybės būgštaudamas dėl saugumo, penktadienį sakė, kad jo komanda patikslino žuvusiųjų skaičių nuo 130 prieš dieną iki 171.

Jis teigė naujienų agentūrai AFP, kad žuvo 109 vyrai, 24 moterys ir 38 vaikai. Dar 53 sužeistiesiems, anot jo, teikiama medicininė pagalba.

BBC vietos padalinys taip pat pranešė apie 171 žuvusįjį, o naujienų leidinys „Mandalay Free Press“ – apie 170.

Mianmaro nacionalinės vienybės vyriausybė, šešėlinė institucija, kurioje dominuoja buvę Aung San Suu Kyi partijos įstatymų leidėjai, penktadienį socialiniame tinkle „Twitter“ paskelbė apie 168 aukas.

Penktadienį Pazi Gji kaimas buvo apleistas, o jo gyventojai bijojo grįžti.

Šis išpuolis, įvykdytas Mianmaro budistų naujųjų metų vandens šventės „Thingyan“ išvakarėse, sukėlė tarptautinį pasipiktinimą.

Jungtinė Karalystė, buvusi Mianmaro kolonijinė valdovė, paragino Jungtinių Tautų Saugumo Tarybą susirinkti ir aptarti šį incidentą.

Pietryčių Azijos valstybių asociacija (ASEAN), kuri vadovavo iki šiol bevaisėms diplomatinėms pastangoms išspręsti krizę Mianmare, ketvirtadienį griežtai pasmerkė antskrydžius.

Sagaingo regionas yra sukilėlių tvirtovė netoli Mandalėjaus, antro pagal dydį Mianmaro miesto. Jame vyksta aršiausias pasipriešinimas kariuomenės valdymui, o intensyvūs mūšiai tęsiasi jau kelis mėnesius.

Trečiadienį chunta patvirtino, kad surengė oro smūgių regione, ir dėl kai kurių žūčių kaltino prieš chuntą kovojančių kovotojų padėtas minas.

Ji taip pat pranešė, kad penktadienį sukilėliai numetė keturias bombas iš drono, dėl kurių žuvo aštuoni žmonės, įskaitant penkis vaikus, ir dar 31 buvo sužeistas Čive Pono kaime, taip pat esančiame Sagaingo regione.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas