Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
16:41 /19:54

Prie Ankaros įvykdyta teroro ataka: yra žuvusiųjų ir sužeistųjų

Turkijos vidaus reikalų ministras trečiadienį pranešė, kad per didžiulį sprogimą prie šalies gynybos ir komercinės pramonės bendrovės „Turkish Aerospace Industries“ (TAI) būstinės netoli Ankaros žuvo ir buvo sužeisti keli žmonės, ir pavadino jį teroristiniu išpuoliu.

„Prieš „Turkish Aerospace Industries“ buvo įvykdytas teroristinis išpuolis (...) Deja, turime kankinių ir sužeistų žmonių“, – parašė Ali Yerlikaya socialiniame tinkle „X“.

Toks terminas dažnai naudojamas kalbant apie karių ar policininkų žūtis.

Ministras nepateikė konkretaus aukų skaičiaus, tačiau pažadėjo nuolat informuoti visuomenę apie įvykius.

Ministras: per ataką prie Ankaros žuvo 4 žmonės, dar keliolika sužeista

Vėliau Turkijos vidaus reikalų ministras pranešė, kad per sprogimą žuvo keturi žmonės ir dar 14 buvo sužeisti.

„Turime keturis kankinius ir 14 sužeistų žmonių“, – socialiniame tinkle „X“ parašė Ali Yerlikaya, pridūręs, kad „du teroristai buvo neutralizuoti“.

Anksčiau pareigūnas sprogimą pavadino teroristiniu išpuoliu.

NATO vadovas Markas Rutte po trečiadienį įvykdyto išpuolio per pokalbį su turkų prezidentu Recepu Tayyipu Erdoganu pasiūlė aljanso paramą Turkijai.

„Ką tik kalbėjau su (prezidentu R. T.) Erdoganu apie teroro išpuolį Ankaroje. Mano žinia buvo aiški: NATO palaiko Turkiją“, – socialiniame tinkle „X“ rašė M. Rutte.

Sprogimas įvyko netoli Ankaros

VIDEO: Prie Ankaros įvyko sprogimas: yra žuvusiųjų ir sužeistųjų

Vietos žiniasklaida kiek anksčiau pranešė apie sprogimą ir šaudymą prie objekto, esančio maždaug už 40 km nuo Ankaros.

Pirmuosiuose vaizduose, kuriuos parodė privatus Turkijos televizijos kanalas NTV, matyti didelis dūmų debesis priešais įėjimą į objektą.

Naujienų svetainė „Turkiyetoday“ skelbia, kad ankstų trečiadienio rytą savižudžio sprogdintojo išpuolis buvo nukreiptas į gamyklos įėjimo vartus.

Pasak pranešimų, teroristai taksi automobiliu atvažiavo prie įėjimo į gamyklą, tuo metu, kai keitėsi apsaugos darbuotojai. Pirminiais duomenimis, per kilusį susirėmimą vienas ar du užpuolikai, dėvėję savižudžių liemenes, susisprogdino.

NTV skelbia, kad daliai užpuolikų pavyko patekti į gamyklos kompleksą, o įvykio vietoje aidėjo šūviai. Tikėtina, kad kai kurie komplekso darbuotojai galėjo būti paimti įkaitais.

Televizija pranešė, kad virš teritorijos buvo matyti skraidantys sraigtasparniai.

Į įvykio vietą buvo išsiųstos saugumo pajėgos, greitosios pagalbos automobiliai ir ugniagesiai, pranešė NTV žurnalistai.

Bendrovės darbuotojai pasitraukė į saugią teritoriją, teigė „HaberTurk“.

Neaišku, kas gali būti atsakingas už išpuolį. Praeityje Turkijoje išpuolių yra surengę kurdų kovotojai, grupuotė „Islamo valstybė“ (IS) ir kairieji ekstremistai.

Turkijos Respublikos komunikacijos direktorato Kovos su dezinformacija centras kreipėsi į žmones su prašymu atsižvelgti į oficialių šaltinių pareiškimus apie įvykius, kurie įvyko „Turkish Aerospace Industries“ ir netikėti nepagrįstais teiginiais.

„Man labai liūdna dėl konflikto ir teroristinio išpuolio, įvykusio TAI objekte Ankaroje. Linkiu Dievo gailestingumo mūsų kankiniams ir greito sužeistųjų pasveikimo. Mes smerkiame terorizmą“, – teigė Ankaros meras Mansuras Yavas.

Sprogimas įvyko Stambule vykstant didelei gynybos ir kosmoso pramonės parodai, kurioje šią savaitę lankėsi Ukrainos vyriausiasis diplomatas.

Turkijos gynybos sektorius, plačiai žinomas dėl savo dronų „Bayraktar“, generuoja beveik 80 proc. šalies eksporto pajamų, o 2023 metų pajamos turėtų viršyti 10,2 mlrd. dolerių (9,5 mlrd. eurų).

Turkijos žiniasklaida pažymėjo, kad bendrovė „Turkish Aerospace Industries“ yra pagrindinė Turkijos aviacijos ir kosmoso pramonės dalyvė, kurianti ir gaminanti variklius bei dalis šalies gynybos pramonei ir užsienio partneriams, įskaitant keleivinio lėktuvo „Airbus A380“ ir karinio transporto lėktuvo A400M komponentus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento