Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
07 18 /17:05

Minską skandino didžiulė liūtis: gatvės virto mariomis, vairuotojai lipo ant automobilių stogų

Ketvirtadienį priešpiet didžiulė liūtis skandino Baltarusijos sostinę Minską. Gatvės, kiemai virto ežerais ir upėmis, vanduo plūstelėjo į metro. Socialiniuose tinkluose pasirodė nuotraukos ir vaizdo įrašai, kuriuose – įspūdingas stichijos šėlsmas, privertęs žmonės griebtis netikėtų priemonių.
Didžiulė liūtis skandino Minską
Didžiulė liūtis skandino Minską / Soc. tinklų nuotr.

Minske ketvirtadienį apie vidurdienį iškrito tiek kritulių, kad miestas tiesiogine šio žodžio prasme ėmė skęsti.

Liepos 18 d. daugelyje Minsko rajonų praūžusi liūtis buvo bene stipriausia per visą stebėjimų istoriją.

„Belgidromet“ duomenimis, Nepriklausomybės prospekte esančioje meteorologijos stotyje iškrito 88 mm, o Uručje esančioje meteorologijos stotyje - 51 mm.

1 mm kritulių sluoksnio = 1 litras vandens 1 kvadratiniame metre paviršiaus. Jei duomenys teisingi, liūtis tikrai galėjo pagerinti rekordą.

Kaip rašo belsat.eu, stiprios liūtys ketvirtadienį gerokai sutrikdė Minsko gyvenimą – po vandeniu atsidūrusiame mieste sustojo visuomeninis transportas.

Socialiniuose tinkluose publikuojamuose vaizduose matyti, kaip vietomis vandens tiek, kad jis beveik iki langų semia automobilius. Kai kuriems vairuotojams gelbėjantis teko ropštis ant savo mašinų.

Baltarusijos ekstremalių situacijų ministerijos teigimu, užpilti buvo keli Minsko rajonai. Milicija ragina vairuotojus susilaikyti nuo kelionių, kadangi patvinusiose gatvėse vis dar gali būti pavojinga transporto priemonėms.

Šiaurės rytinę miesto dalį sukaustė spūstys, praneša nashaniva.com. Kaip ironizuoja portalas, keistas sutapimas, kad kaip tik tuo metu Baltarusijos diktatorius Aliaksandras Lukašenka turėjo pasitarimą dėl uragano Gomelio srityje pasekmių likvidavimo.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento
Reklama
Ekspertai įvertino: ko reikia, kad Lietuvos verslai klestėtų?
Reklama
Sporto veiklų įvairove ir dalyvių gausa Telšiuose pažymėta Sporto diena
Reklama
Kaip išvengti peršalimo komplikacijos – sinusito