Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Minske milicijos žiauriai sumuštas 16-metis atsibudo iš komos: šeima ieškos teisybės

Šešiolikmetis Timuras šiuo metu gydomas trečiojoje Minsko vaikų ligoninėje. Čia jis atvežtas rugpjūčio 13 dieną iš Partizanų rajono policijos komisariato. Paauglys buvo primuštas iki komos, praneša TUT.by.
Baltarusijoje malšinami antrą dieną besitęsiantys protestai
Baltarusijoje malšinami antrą dieną besitęsiantys protestai / „Scanpix“ nuotr.

Timuras buvo sulaikytas trečiadienį. Ligoninėje ketvirtadienį jis buvo paguldytas komos būsenos, žiauriai sumuštas. Paaugliui buvo sumušta galva, sukrėstos smegenys, ant jo kūno matomos hematomos, daugybė nubrozdinimų, pažeistos akys.

Šeima ketina rašyti pareiškimą prokuratūrai ir siekti teisingumo.

„Mums pavyko su Timuru pasikalbėti vakar. Kai jis sako žodį „milicija“, jam prasideda panikos priepuoliai, jo akys buvo badomos pagaliuku“, – TUT.by pasakojo vaikino mama Tatjana Nikolajevna.

Trečiadienį paauglys su draugu planavo vykti žvejoti į sodybą ir draugas atėjo į namus jo ieškoti. Tačiau Timuro namuose nebuvo, jis buvo dingęs.

Ketvirtadienį šeima sulaukė skambučio iš mokyklos. Tuomet ir sužinojo, kad vaikas – ligoninėje. Greitoji į ligoninę jį pristatė iš policijos komisariato Partizanų rajone. Vaikinas buvo komos būsenoje.

Šiuo metu paauglys gydomas reanimacijoje.

Timuro brolis Artiomas pasakoja, kad vaikiną mušė sulaikymo metu, paskui ir policijos furgone.

„Jis sako, kad per kulnus leido elektros šoką, liepė giedoti OMON'o himną, tačiau jis atsisakęs, tuomet jo galva buvo atlenkta atgal, o į burną kišama lazda bei smūgiuojama. Timuras sako, kad jam dar pasisekė, nes kitam žmogui lazdą sukišo į išangę, o keturiolikmetį mušė į kirkšnis“, – teigė Artiomas.

Šiuo metu, pasak brolio, Timuras yra atgavęs sąmonę ir pasakoja, kas jam nutiko. Esą po kankinimų milicininkai paauglį norėjo „įmestį į rūsį“, tačiau praeivis pamatė vaiką ir ėmėsi jį gaivinti, iškvietė medikus ir pagrasino milicininkams, kad tai bus jų sąžinės reikalas.

„Gydytojai sako, kad jo būklė gerėja. Jis buvo prikeltas iš komos, vakar pasikalbėjome apie pusvalandį, jis jau juokavo. MiIicija vakar vakare bandė jį rasti, skambino mums į namus, sakė, kad Timuras gali sulaukti kaltinimų priešinęsis OMON'ui“, – pasakojo Artiomas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas
Šiame straipsnyje pateikiama informacija skirta asmenims nuo 18 metų, kurie pagal galiojančius LR įstatymus turi teisę naudotis tokio pobūdžio informacija. Jei jums nėra 18 metų, prašome spausti NE ir neatidaryti šio straipsnio. Jei jums jau yra 18 metų, spauskite TAIP tuo pačiu patvirtindami, kad vaizdinė ir grafinė informacija bus skirta tik jūsų asmeniniam naudojimui ir saugoma nuo nepilnamečių.
Taip
Ne