Paskutinės akcijos dienos! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2015 02 10 /2015 02 11

Minske posėdžiavo kontaktinė grupė, derybos nutrūko po dviejų valandų

Vasario 10 d. vakarą Minske įvyko kontaktinės derybų dėl taikos Rytų Ukrainoje grupės susitikimas. Po dvi valandas trukusio posėdžio paskelbta pertrauka. Tačiau po jos derybos nebuvo atnaujintos.
Buvęs Ukrainos prezidentas Leonidas Kučma (k) ir Rusijos ambasadorius Ukrainoje Michailas Zurabovas.
Buvęs Ukrainos prezidentas Leonidas Kučma (k.) ir Rusijos ambasadorius Ukrainoje Michailas Zurabovas. / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Vienas prorusiškos pusės atstovas prasitarė, kad perdavė Kijevo atstovams  situacijos Donbase sureguliavimo priemonių paketą. Panašu, kad Ukrainos pusė nepanoro komentuoti šių pasiūlymų, todėl ir paprašė pertraukos.

Nors nė viena kontaktinės grupės pusė žiniasklaidai šio susitikimo nekomentavo, Rusijos agentūra TASS skelbia, kad, anoniminio šaltinio teigimu, suderintas ugnies nutraukimo ir sunkiosios ginkluotės atitraukimo planas. Taip pat aptartas būsimas Donbaso statusas ir vietinių rinkimų tvarka.

Nedalyvavo V.Putino padėjėjas

Papildyta. Įdomi detalė: grupės susitikime turėjo dalyvauti V.Putino padėjėjas Vladislavas Surkovas. Tačiau jis dėl nežinomų priežasčių nebuvo įtrauktas į sąrašą.

Minsko centre esančioje rezidencijoje derėjosi apsišaukėliškų Donecko ir Luhansko respublikų atstovai Denisas Pušilinas ir Vladislavas Deinego, buvęs Ukrainos prezidentas Leonidas Kučma, Rusijos ambasadorius Ukrainoje Michailas Zurabovas ir ESBO atstovė Heidi Tagliavini. Taip pat visuomeninės organizacijos „Ukrainos pasirinkimas“ lyderis Viktoras Medvedčiukas.

Antradienio susitikimas – tai „Normandijos ketveriukės“ (Ukraina, Rusija, Prancūzija, Vokietija) aukščiausio lygio derybų, kurios prasidės trečiadienį, įžanga.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas