Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Mirė Berlyne per demonstraciją policijos sulaikytas vyras

Vokietijos sostinės policija pranešė, kad mirė 49 metų vyras, sulaikytas policijos pareigūnų sekmadienį per protestus prieš vyriausybės įvestas kovos su pandeminiu koronavirusu priemones.
Areštai Berlyne
Areštai Berlyne / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Pirmadienį anksti ryte policija informavo, kad minėtas vyras skundėsi dilgčiojimu rankoje ir krūtinėje, kai pareigūnai tikrino jo asmens tapatybės dokumentus Berlyno Mitės rajone, kur nepaisant oficialaus demonstracijų draudimo susirinko tūkstančiai protestuotojų.

Pareigūnai suteikė jam pirmąją pagalbą. Atvykus greitosios pagalbos automobiliui vyras buvo išvežtas į ligoninę, kur vėliau mirė, nurodė policija.

Dėl vyro mirties pradėtas įprastas tyrimas.

Maždaug 600 žmonių buvo sulaikyti per demonstracijas, per kurias būta smurto protrūkių, protestuotojams nepaisant pareigūnų reikalavimų išsiskirstyti ir bandant prasiveržti pro policininkų eiles.

Policijos atstovė sakė, kad pareigūnai dar aiškinasi, kiek tiksliai protestuotojų ir policininkų buvo sužeisti per sekmadienio demonstracijas.

Vokietija sušvelnino daugelį per pandemijos piką įvestų apribojimų, tačiau tebegalioja reikalavimai uždarose erdvėse dėvėti kaukes ir pateikti neigiamą COVID-19 testą ar pažymėjimą apie pasiskiepijimą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai