Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Mirė vienas iš Rusijos televizijos pradininkų Nikolajus Svanidzė

Mirė vienas iš Rusijos televizijos pradininkų Nikolajus Svanidzė. Jam buvo 69 metai. Televizijos žurnalistas ir žmogaus teisių gynėjas, pastaraisiais metais dėl karo prieš Ukrainą smerkimo atsidūręs Kremliaus nemalonėje, mirė praėjusią naktį.
Nikolajus Svanidzė
Nikolajus Svanidzė / Nuotr. iš Wikipedia.org

Pastaraisiais metais jis sirgo smegenų išemija (progresuojantis ilgalaikis galvos smegenų kraujotakos nepakankamumas – 15min), praneša „Telegram“ kanalas „Mash“.

Nuo 1991 m. N.Svanidzė buvo daugelio istorinių televizijos laidų ir filmų autorius ir vedėjas.

Nurodoma, kad žurnalisto mirties priežastis – plaučių uždegimas. Pasak „Mash“ televizijos žurnalistas mirė greitosios pagalbos ekipažo akivaizdoje.

Prieš tai jis taip pat kreipėsi pagalbos į gydytojus, tačiau atsisakė hospitalizacijos. Jis skundėsi kvėpavimo sutrikimais ir karščiavimu.

Laisvės radijas primena, kad tą dieną, kai Rusija pradėjo plataus masto invaziją į Ukrainą, N.Svanidzė tiesioginėje transliacijoje pavadino tai „nemotyvuotu ir neprovokuotu Rusijos išpuoliu“ prieš Ukrainą. Vėliau jis ne kartą kalbėjo apie „kruvino karo“ pasekmes Rusijai.

2022 m. lapkritį Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas pašalino N.Svanidzę iš Žmogaus teisių tarybos – kartu su kitais žmogaus teisių aktyvistais ir žurnalistais. Vietoje jų V.Putinas į Tarybą įtraukė tuos, kurie propaguoja Rusiją palaikančius karinius veiksmus.

2022 m. gruodį N.Svanidzė buvo atleistas iš Rusijos valstybinio humanitarinio universiteto Žiniasklaidos ir reklamos instituto direktoriaus pareigų, kurias ėjo dvylika metų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas