Sportas gyvai
04 21 /16:46

Mirtini šūviai į policininkus Ukrainoje: sulaikyti įtariamieji tėvas ir sūnus paaiškino, kodėl taip pasielgė

Ukrainos Odesos srityje sulaikyti įtariami policininkų užpuolikai, sekmadienį pranešė Ukrainos nacionalinės policijos vadovas Ivanas Vyhivskis. Sulaikytieji tvirtino, kad tragedija įvyko dėl to, jog jie gabeno kovines granatas.
Ukrainos nacionalinė policija/Ukrainoje sulaikyti įtariamieji policininko nužudymu
Ukrainos nacionalinė policija/Ukrainoje sulaikyti įtariamieji policininko nužudymu

Pažymima, kad įtariamieji - 52 ir 26 metų tėvas ir sūnus - slapstėsi Odesos srityje. Teisėsaugos pareigūnai su specialiojo padalinio KORD pajėgų parama juos sulaikė.

Policija išsiaiškino, kad žuvęs 20-metis policininkas, gindamas savo partnerį, sugebėjo paleisti šūvius ir sužeisti užpuolikus.

Dabar nustatinėjami užpuolimo motyvai ir aplinkybės. Tyrėjai iškėlė baudžiamąją bylą pagal Ukrainos baudžiamojo kodekso 348 straipsnį (teisėsaugos pareigūno nužudymas, susijęs su tarnybinių pareigų atlikimu). Vyrams gresia laisvės atėmimas iki gyvos galvos, pridūrė I.Vyhivskis.

Įtariamieji atskleidė, kodėl taip pasielgė

Įtariamieji išpuoliu prieš policijos pareigūnus planavo pabėgti iš Ukrainos. Po sulaikymo jie teisėsaugininkams papasakojo nusikaltimo priežastį, teletilto laidoje sakė Nacionalinės policijos atstovė Jelena Berežnaja.

„Jie buvo apleistame pastate ir ketino išvykti prie Ukrainos sienos. Šiuo metu tyrimo metu nustatyta, kad išpuolio priežastis buvo ta, kad, kaip jie teigia, jie gabeno kovines granatas. Bet kaip buvo iš tikrųjų, tyrimas išsiaiškins“, – sakė J.Berežnaja.

Yra žinoma, kad užpuolikai buvo du kariškiai – tėvas ir sūnus. Pasak J.Berežnajos, tėvą sužeidė vienas iš policininkų, kurį jis su sūnumi užpuolė.

„Jam buvo suteikta medicininė pagalba. Jis gyvas“, – sakė policijos atstovė.

Šiuo metu su įtariamaisiais dirba tyrėjai, policijos pareigūnai ir prokuratūra. Taip pat, pasak J.Berežnajos, tikrinamas sulaikytųjų galimas dalyvavimas sabotažo ir žvalgybos grupėse.

„Jų išpuolio prieš policijos pareigūnus priežastis tyrėjai nustatys vėliau“, – pridūrė ji.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pastatus įdomiais daro ne tik fasadai: kodėl svarbu, kad jie galėtų pasakoti istorijas?
Reklama
Gal pats metas dalyvauti „Saulėlydžio“ sagos maratone? Visos dalys jau „Telia Play“ platformoje
Reklama
Parama gamtai gali būti ir tvaresnė, ir stilinga: „Lidl“ ir Lietuvos jūrų muziejus pristato unikalią suvenyrų kolekciją
Reklama
Išmanūs transporto infrastruktūros sprendimai – naujasis pažangos etapas pasitelkiant 5G
Užsisakykite
15min naujienlaiškius