Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Mirtino susidūrimo su rykliu vyras išvengė voždamas jam į snukį

Kalifornijos valstijos Del Mar paplūdimyje plaukiojęs vyras buvo už 90 metrų nuo kranto, kai ryklys įsikibo jam į liemenį, kairę ranką ir plaštaką. Pasak liudininkės, ištrūkti vyrui padėjo smūgis rykliui į snukį ir atskubėję kiti plaukikai, skelbia naujienų svetainė „Sky News“.
Ryklys
Ryklys / Shutterstock nuotr.

Sekmadienį 46 metų vyras su grupe kitų plaukikų buvo vandenyje Del Mar miesto paplūdimyje netoli San Diego, kai jį užpuolė ryklys.

Viena iš vandenyje buvusių moterų, Jenna Veal, stovėjo netoli aukos ir amerikiečių žiniasklaidos tinklui „NBC News“ sakė girdėjusi, kaip jis šaukėsi pagalbos.

„Jis vožė jam į snukį. Jis smogė jam į nosį“, – kalbėjo ji.

123RF.com nuotr./Ryklys
123RF.com nuotr./Ryklys

Ant rankos vyrui liko žaizda nuo ryklio dantų.

Kitas liudininkas pasakojo, kad vaizdas, kai vyras ėmė plaukti kranto link, buvo „tikrai šokiruojantis“.

Nukentėjusysis – vandenyno plaukikas, kuris reguliariai treniruojasi paplūdimyje – patyrė rimtų, bet gyvybei pavojaus nekeliančių sužalojimų ir buvo nugabentas į ligoninę gydymui, žiniasklaidai nurodė miesto pareigūnai.

Po sekmadienio ryto išpuolio buvo uždarytas beveik visas paplūdimio ruožas.

Vienas iš plaukikų turėjo turniketą, nors neaišku, ar jis buvo panaudotas, "NBC News“ sakė miesto gelbėtojų vadas Jonas Edelbrockas.

Vėliau ryklio ieškoti buvo pasitelktas dronas ir valtis, tačiau nesėkmingai.

„Matomumas buvo tikrai prastas, – aiškino jis. – Tiesiog visiškai nematyti nieko, kas juda vandens storymėje. Konkretus incidento momentas iš tikrųjų buvo vienintelis kontaktas su rykliu ar jo pastebėjimas.“

Ekspertai teigia, kad rykliai, įskaitant didžiuosius baltuosius, beveik kasdien priartėja prie plaukikų, banglentininkų ir irkluotojų vandenyse prie Del Mar ir Torrey Pines paplūdimio San Diege. Tarptautinės ryklių atakų duomenų bazės (angl. International Shark Attack File) duomenimis, nuo 1926 m. apygardoje užregistruota tik 20 neišprovokuotų atakų.

San Diego vandenys laikomi susitelkimo vietomis, kuriose rykliai dažnai maitinasi. Tokiose vietovėse ryklių užpuolimų tikimybė mažesnė, nes gyvūnai yra įpratę būti vandenyje kartu su žmonėmis, todėl mažai tikėtina, kad juos supainios su tipiniu grobiu, pavyzdžiui, jūrų liūtais.

„Ten daug ryklių ir daug žmonių, kurie kiekvieną dieną būna šalia vieni kitų. Todėl tikrai nesame tikri, kodėl įvyko būtent šis įvykis“, – naujienų agentūrai „Reuters" sakė Kalifornijos valstybinio universiteto jūrų biologijos profesorius ir Ryklių laboratorijos direktorius Chrisas Lowe'as.

„Wikimedia Commons“ nuotr./Didysis baltasis ryklys
„Wikimedia Commons“ nuotr./Didysis baltasis ryklys

Jo komanda paženklino 225 baltųjų ryklių jauniklius ir stebi jų judėjimą.

„Tai galėjo būti naujas ryklys, atplaukęs į šią teritoriją, kuris nebuvo pripratęs prie žmonių ir padarė klaidą“, – sakė jis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas