Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Moteris pasakoja apie siaubą: jos vyras ją apsvaigino, kad kiti galėtų ją žaginti

Prancūzę 10 metų žagino nepažįstami vyrai, kai jos vyras ją apsvaigindavo medikamentais. Teisme ji pasakojo, kad pasibaisėjo sužinojusi, kaip buvo išnaudojama.
Gisele Pelicot
Gisele Pelicot / „Scanpix“/AP nuotr.

72 metų Gisele Pelicot davė parodymus Avinjone vykstančiame 51 vyro, įskaitant jos vyrą Dominique'ą, teismo procese. Visi jie kaltinami žaginimu, skelbia BBC.

Teismui pateiktuose dokumentuose nurodoma, kad 71 metų Dominique'as Pelicot policijai prisipažino, kad jam tai teikė pasitenkinimą, kai stebėdavo, kaip kiti vyrai užsiima seksu su jo nesąmoninga žmona.

Daugelis bylos kaltinamųjų ginčija jiems pateiktus kaltinimus žaginimu, teigdami, kad manė, jog dalyvauja sekso žaidime abipusiu sutikimu.

Tačiau Gisele Pelicot teismui sakė, kad ji „niekada neprisidėjo“ prie seksualinių veiksmų ir niekada neapsimetinėjo mieganti.

Ši byla sukrėtė Prancūziją, juo labiau kad teismo procesas vyksta viešai. Moteris atsisakė savo teisės į anonimiškumą, kad „gėdą“ perkeltų ant kaltinamojo pečių, anksčiau teigė jos teisininkų komanda.

Ketvirtadienį kalbėdama teisme ji sakė, kad kalba už „kiekvieną moterį, kuri nežinodama to buvo apsvaigusi nuo medikamentų... kad nė vienai moteriai nereikėtų kentėti“.

Jos vyrą pagavo fotografuojantį po sijonais

Ji prisiminė 2020 m. lapkričio mėn. akimirką, kai policija paprašė jos dalyvauti apklausoje kartu su savo vyru.

Jis neseniai buvo pagautas prekybos centre fotografuojantis moteris po sijonu, ir G.Pelicot manė, kad susitikimas su policija buvo formalumas, susijęs su šiuo incidentu.

„Policijos pareigūnas manęs klausinėjo apie mano seksualinį gyvenimą“, – sakė ji teismui. – Pasakiau jam, kad niekada nepraktikavau keitimo partneriais ar sekso trise. Pasakiau, kad esu vieno vyro moteris. Negalėjau pakęsti jokių kitų vyrų rankų, išskyrus savo vyro rankas.

Tačiau po valandos pareigūnas pasakė: „Aš jums parodysiu keletą dalykų, kurie jums nebus malonūs“. Jis atidarė aplanką ir parodė man nuotrauką.

Ar tai jūsų lova?

„Aš neatpažinau nei vyro, nei moters, miegančios ant lovos. Pareigūnas paklausė: „Ponia, ar tai jūsų lova ir naktinis staliukas?“.

„Buvo sunku atpažinti save apsirengusią nepažįstamai. Tada jis man parodė antrą nuotrauką ir trečią.

„Paprašiau jo liautis. Tai buvo nepakeliama. Nejudėjau, gulėjau savo lovoje, o vyras mane žagino. Mano pasaulis sugriuvo“, – pasakojo ji.

G.Pelicot pasakojo, kad iki tol jų santuoka iš esmės buvo laiminga, jie su vyru įveikė daugybę finansinių ir su sveikata susijusių sunkumų. Ji teigė, kad atleido jam už moterų fotografavimą, kai jis jai pažadėjo, jog tai buvo vienkartinis incidentas.

„Aš tiesiog norėjau išnykti“

„Visa, ką buvome sukūrę kartu, dingo. Trys mūsų vaikai, septyni anūkai. Buvome ideali pora. Aš tiesiog norėjau išnykti. Bet turėjau pasakyti savo vaikams, kad jų tėvas suimtas. Paprašiau svainio pasilikti šalia dukros, kai jai pasakiau, kad jos tėvas mane išžagino ir liepė žaginti kitiems“, – pasakojo G.Pelicot.

„Ji suriko ir garsas iki šiol įsirėžęs į mano atmintį“, – atsimena moteris.

Teismas tęsiasi

Artimiausiomis dienomis teismas išklausys daugiau tyrimo įrodymų apie tai, kaip Dominique'as Pelicotas, manoma, susisiekdavo su vyrais per sekso pokalbių svetaines ir kviesdavo juos į savo užmiesčio namus Mazane, į šiaurės rytus nuo Avinjono.

Policija teigia, kad vyrams buvo duoti griežti nurodymai. Jie turėjo pastatyti automobilį tam tikru atstumu nuo namo, kad neatkreiptų į save dėmesio, ir laukti iki valandos, kad migdomieji vaistai, kuriuos jis buvo davęs žmonai, pradėtų veikti.

Be to, jie teigia, kad, atvykus į namus, vyrams buvo liepta nusirengti virtuvėje, o tada šildyti rankas karštu vandeniu arba ant radiatoriaus. Tabako ir kvepalų nebuvo galima naudoti, kad jie nepažadintų moters. Prezervatyvų nereikėjo.

Kaip skelbiama, už tai nebuvo mokami pinigai.

Tyrimo duomenimis, vyras stebėjo ir filmavo visus veiksmus, galiausiai sukūrė kietajame diske esantį failą su maždaug 4 000 nuotraukų ir vaizdo įrašų. Policija šiuos failus jo kompiuteryje rado būtent dėl epizodo fotografuojant po sijonu.

Daugiau nei 200 žaginimo atvejų

Policija teigia turinti įrodymų apie maždaug 200 išžaginimų, įvykdytų 2011-2020 m., iš pradžių jų namuose už Paryžiaus, bet daugiausia Mazane, kur jie persikėlė 2013 m.

Tyrėjai teigia, kad kiek daugiau nei pusę žaginimų įvykdė jos vyras.

Dauguma kitų vyrų gyveno vos už kelių kilometrų. Ketvirtadienį teisėjo paklausta, ar pažįsta kurį nors iš kaltinamųjų, moteris atsakė, kad pažįsta tik vieną.

„Jis buvo mūsų kaimynas. Jis atėjo patikrinti mūsų dviračių. Matydavau jį kepykloje. Jis visada buvo mandagus. Net nenutuokiau, kad jis buvo atėjęs manęs žaginti“, – pasakojo ji.

Tada teisėjas priminė moteriai, kad, siekiant gerbti nekaltumo prezumpciją, teisme buvo sutarta nevartoti žodžio „išžaginimas“, o vartoti žodį „sekso scena“.

Ji atsakė: „Aš tiesiog manau, kad jie turėtų pripažinti faktus. Kai pagalvoju apie tai, ką jie padarė, mane apima pasibjaurėjimas. Jie turėtų bent jau atsakingai pripažinti, ką padarė.“

Paaiškėjus tiesai, moteris sužinojo, kad ji serga keturiomis lytiškai plintančiomis ligomis.

„Nesulaukiau nė vieno iš kaltinamųjų užuojautos. Vienas, kuris buvo užsikrėtęs ŽIV, buvo atėjęs šešis kartus. Mano vyras nė karto neišreiškė jokio susirūpinimo dėl mano sveikatos“, – sakė ji.

Dabar ji siekia su juo išsiskirti.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas
Šiame straipsnyje pateikiama informacija skirta asmenims nuo 18 metų, kurie pagal galiojančius LR įstatymus turi teisę naudotis tokio pobūdžio informacija. Jei jums nėra 18 metų, prašome spausti NE ir neatidaryti šio straipsnio. Jei jums jau yra 18 metų, spauskite TAIP tuo pačiu patvirtindami, kad vaizdinė ir grafinė informacija bus skirta tik jūsų asmeniniam naudojimui ir saugoma nuo nepilnamečių.
Taip
Ne