Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Mumbajus: teroristo išpažintis

Vienintelis po Mumbajaus teroro košmaro likęs gyvas teroristas Adžmalas Muhamedas Amiras Kasabas prisipažino, kad jų grupės tikslas buvo paimti įkaitais kuo daugiau užsieniečių – ypač Izraelio gyventojų, sekmadienį rašo „The Times of India“.
Teroristų įkaitais buvo tapę ir vaikai.
Teroristų įkaitais buvo tapę ir vaikai. / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

A.M.A.Kasabas – vienintelis teroristas, kuris liko gyvas po tris paras trukusio košmaro Mumbajuje. Dalį jo parodymų teisėsaugai paviešino „The Times of India“.

Jeigu tikėtume teroristo žodžiais, išpuolių seriją, per kurią žuvo beveik 200 žmonių, o dar keli šimtai buvo sužeisti, rengė grupė, kurioje viso labo – tik 10 teroristų. Dešimčiai teroristų ne tik pavyko vienu metu paimti įkaitais šimtus žmonių trijuose pastatuose, bet ir pasėti paniką visame Mumbajuje.

Pasak Iš A.M.A. Kasabo, jie pasiekė Mumbajų lapkričio 26-osios vakarą, likus valandai iki pirmojo teroro akto pradžios. Prie Indijos krantų priplaukė mažu laiveliu. Teroristai buvo susitarę su vietos gyventojais, kad šie pasitiks juos su valtimi. Valtyje buvo keturi indai. Tris iš jų grupė nužudė iš karto ir privertė ketvirtąjį plukdyti valtį kranto link. Likus maždaug trims mylioms iki kranto grupė nužudė ir vienintelį likusį gyvą indą, o jo kūną išmetė į jūrą. Priplaukę krantą, teroristai išlipo netoli Žvejų turgaus, pasidalino į keturias grupes ir taksi automobiliais išvažiavo į „objektus“.

Policininkų teigimu, teroristai turėjo pakankamai ginklų ir sprogmenų, su kuriais galėjo nužudyti apie 5 tūkstančius žmonių. Du teroristai įsiveržė į viešbutį „Oberoi“, keturi – į „Taj Mahal“, du įkaitais paėmė žmones Narimano pastate, o dar du nuvyko į geležinkelio stotį.
Išgyvenęs teroristas papasakojo, kad nė vienas iš jų nebuvo žudikas – mirtininkas. Jie norėjo padaryti kuo didesnę žalą miestui ir jo gyventojams, paimti įkaitais kuo daugiau žmonių ir, prisidengdami jais, palikti Indijos teritoriją.

A.M.A.Kasabas buvo vienas iš dviejų teroristų, kurių taikinys buvo geležinkelio stotis. Jį sužeidė ir ir suėmė prie Kamos ligoninės. Tardytojai mano, kad jis su savo porininku ne tik suspėjo surengti mūšį stotyje, bet ir padėti sprogmenis į du taksi automobilius, kurie sprogo pradėjus stoties puolimą.
 

Indijos valdžia skelbia, kad nukauti 9 iš 10 teroristų. Specialiosios tarnybos ieško jų bendrininkų. Tarp konfiskuotų ginklų yra 10 Kalašnikovo automatų, 10 pistoletų, dvi bombos po 8 kilogramus. Teroristai turėjo 10 padirbtų indiškų pasų, sausų davinių ir sūdytų migdolų – šių maisto atsargų jiems būtų užtekę kelioms dienoms.
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas