Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Mūšiai dėl Bachmuto: vaizdo įraše – kaip ukrainiečiai išstumia rusus iš rytinio pakraščio

Įnirtingi mūšiai prie Ukrainos Bachmuto miesto neslopsta. Rusijos kariuomenė, anksčiau pranešinėjusi apie pažangą šioje srityje, pastaruoju metu pritilo. Tuo tarpu ukrainiečiai vis dažniau praneša apie sėkmingas kontratakas, kuriomis nubloškia priešo pajėgas tolyn.
Ukrainos kariai
Ukrainos kariai / Ukrainos kariuomenės nuotr.

Žinomas Ukrainos karo žurnalistas, portalo Censor.net vyriausiasis redaktorius Jurijus Butusovas, pats neseniai lankęsis Bachmute, paskelbė vaizdo įrašą, kuriame, pasak jo, matyti, kaip ukrainiečių pajėgos išmuša rusų okupantus iš rytinių Bachmuto apylinkių.

Pasak J.Butusovo, Ukrainos ginkluotųjų pajėgų 46-osios oro desanto brigados padalinys surengė sėkmingą kontrataką prieš rusus, įsitvirtinusius rytinėse Bachmuto apylinkėse. Kontrataka buvo nufilmuota dronu.

VIDEO: Бахмут. Контратака 46-ї десантно-штурмової бригади.

Vaizdo įraše matyti, kaip britų šarvuočiai „Wolfhound“ drąsiai išvažiuoja į priemiesčio gatves ir, remiami artilerijos ugnies bei naudodamiesi iš dronų gaunama informacija, sunkiaisiais kulkosvaidžiais išblaško rusų pėstininkus.

„Priblokšti tikslios ugnies, rusai nesugebėjo organizuoti pasipriešinimo ir pabėgo stebimi dronų. Koordinuotų ir sumanių Ukrainos desantininkų veiksmų dėka Bachmuto apylinkės vėl priklauso mums. Reikėtų pažymėti 46-osios oro desanto brigados bataliono ryšių, valdymo, oro žvalgybos ir ugnies paramos kokybę, kuri leido jiems mūšyje veikti efektyviai ir nuosekliai“, – rašo J.Butusovas.

Jis giria britų šarvuočius „Wolfhound“, kurie, nors ir gana aukšti ir ne itin manevringi, bet yra nauji, patikimi ir lengvai valdomi.

„Tinkamai parinkę taktiką ir suplanavę veiksmus sudėtingoje vietovėje, drąsūs Ukrainos kariai efektyviai naudoja kovinės transporto priemonės ginklus ir privalumus“, – rašo J.Butusovas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas
Reklama
Skrydžio režimu: atviras „Gurtam“ vadovo interviu su Benediktu Vanagu
Reklama
Kokias tvoras ir kodėl šiemet renkasi namų savininkai?
Reklama
Daugiau Pliusų sporto entuziastams:„Gym+“ vėl plečiasi