Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Nancy Pelosi keliauja į Aziją, vizito į Taivano galimybė palieka daug klausimų

JAV Atstovų rūmų pirmininkė Nancy Pelosi sekmadienį pradėjo kelionę po Aziją. Pasak administracijos pareigūnų, dabar prognozuojama, kad ji apsilankys ir Taivane, nepaisant pastarosiomis dienomis vis aštresnių Kinijos įspėjimų, kad vizitas į šią savarankišką salą nepraeis be pasekmių – galbūt net karinių.
Nancy Pelosi
Nancy Pelosi / „The New York Times“/HAIYUN JIANG nuotr.

N.Pelosi turi atvykti į Singapūrą pirmadienį, po savaitgalio stabtelėjimo Havajuose pasitarti su Amerikos kariuomenės vadais, atsakingais už Indijos ir Ramiojo vandenyno regioną. Ji teigė, kad vėliau su Kongreso delegacija planuoja vykti į aukšto lygio susitikimus Malaizijoje, Pietų Korėjoje ir Japonijoje, tačiau neminėjo Taivano.

Kita vertus, nebūtų neįprasta, kad saugumo sumetimais Taivanas pranešime nebūtų minimas, o prezidento Joe Bideno padėjėjai sakė, kad tikimasi, jog N. Pelosi vykdys savo planą surengti pirmą aukščiausio lygio amerikiečių pareigūno vizitą į salą per 25 metus.

Pasak administracijos pareigūnų, N.Pelosi vis dar gali persigalvoti dėl kelionės į Taivaną, tačiau tai mažai tikėtina.

Anot J.Bideno padėjėjų, jis nusprendė asmeniškai neprašyti N.Pelosi atšaukti kelionę, daugiausia dėl to, kad gerbia Kongreso nepriklausomybę.

Jis taip pat aiškiai nenori nusileisti Kinijai jos grasinimų akivaizdoje, įskaitant Pekino perspėjimą, kad Jungtinės Valstijos „žaidžia su ugnimi“, nuskambėjusį ketvirtadienį beveik po pustrečios valandos trukmės J.Bideno pokalbio su Kinijos prezidentu Xi Jinpingu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas