Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Dabar tikrai ne metas nustoti skaityti!
Išbandyti
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

NATO generaliniu sekretoriumi gali tapti lenkas

Lenkijos politikų ir žiniasklaidos dėmesio centre atsidūrė vokiečių savaitraščio „Der Spiegel“ teiginys, kad tarp galimų kandidatų eiti NATO generalinio sekretoriaus pareigas yra buvęs Lenkijos prezidentas Aleksandras Kwasniewskis ir lenkų užsienio reikalų ministras Radoslawas Sikorskis.
NATO logotipas
NATO logotipas / Šarūno Mažeikos/BFL nuotr.

Savaitraščio nuomone, abu šie lenkų politikai turi daug daugiau galimybių eiti šias pareigas nei bulgarų stumiamas  buvęs užsienio reikalų ministras Solomonas Passi.

Lenkijos spauda primena, kad apie NATO generalinio sekretoriaus olando Jaapo de Hoopo Schefferio įpėdinius NATO užsienio reikalų ministrai kalbėsis dar šią savaitę. Apie galimybę, kad šį postą užims A.Kwasniewskis, Lenkijoje plačiai kalbėta jau prieš dvejus metus.

Būsimojo generalinio sekretoriaus pavardė turi būti paskelbta per jubiliejinį Aljanso viršūnių susitikimą, kuris vyks 2009 metų balandį Baden Badene ir Strasbūre. Kaip rašo „Der Spiegel“ , „Rytų Europos šalys, kurios jaučia, kad Aljanse joms silpnai atstovaujama, turi viltį, kad jas parems JAV“ .

Pasak savaitraščio, susidomėjimą NATO generalinio sekretoriaus postu jau pareiškė keli Vakarų Europos šalių atstovai, tarp jų – du danai premjeras Andersas Foghas Rasmussenas ir gynybos ministras Sorenas Gade Jensenas bei buvęs Didžiosios Britanijos gynybos sekretorius Desmondas Browne'as.

Vokietija savo kandidato nekels, nes rudenį vyks parlamento rinkimai, o prancūzams, pasak „Der Spiegel“, šios pareigos neturėtų būti siūlomos, nes jie dešimtmečius nedalyvavo NATO karinėse struktūrose ir tik dabar į jas grįžta.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai