Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
01 18 /17:14

NATO kitą savaitę pradės didžiausias karines pratybas nuo Šaltojo karo laikų: dalyvaus beveik 100 tūkst. karių

NATO ketvirtadienį paskelbė, kad kitą savaitę pradės didžiausias per pastaruosius dešimtmečius karines pratybas, kuriose dalyvaus 90 tūkst. karių.
Asociatyvi nuotr.
Asociatyvi nuotr. / „Reuters“/„Scanpix“

Pratybos „Steadfast Defender“ truks iki gegužės pabaigos ir jose dalyvaus visų NATO šalių narių ir prie Aljanso greitu metu besitikinčios prisijungti Švedijos kariai, žurnalistams sakė NATO vyriausiasis sąjungininkų pajėgų Europoje vadas generolas Christopheris G. Cavoli.

Anksčiau šią savaitę Jungtinės Karalystės gynybos sekretorius Grantas Shappsas pranešė, kad vien Didžioji Britanija į pratybas siųs 20 tūkst. karių.

Pasak gynybos sekretoriaus, šios pratybos padės atgrasyti Rusijos prezidento Vladimiro Putino Rusiją didėjant nestabilumui Rytų Europoje.

"Gyvename naujoje eroje ir turime būti pasirengę atgrasyti savo priešus, būti pasirengę vadovauti savo sąjungininkams ir būti pasirengę ginti savo tautą, kai tik bus pareikalauta", - nurodė jis.

"Šiandien mūsų priešininkai intensyviai atstatinėja savo užtvaras. Seni priešai atgimsta. Iš naujo brėžiamos mūšio linijos. Tankai stovi tiesiog ant Ukrainos vejos. O pasaulio tvarkos pamatai sukrečiami iki pamatų. Esame kryžkelėje", - reziumavo G.Shappsas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas