Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

NATO vadovas: dauguma „Wagner“ pajėgų dar nepersikėlė į Baltarusiją

„Wagner“ vadas Jevgenijus Prigožinas, birželio 24-ąją rengęs maištą, po jo susitarė vykti į Baltarusiją, tačiau NATO generalinis sekretorius Jensas Stoltenbergas pareiškė, kad ten atsidūrė tik nedidelė dalis jo samdinių.
NATO vadovas Jensas Stoltenbergas
NATO vadovas Jensas Stoltenbergas / „AP“/„Scanpix“

Trečiadienį duodamas interviu „Politico“ gynybinio aljanso vadovas sakė, kad „Wagner“ pajėgos vis dar veikia Afrikoje ir toli nuo fronto linijos Ukrainoje, tačiau į Baltarusiją jų atvyko nedaug.

Baltarusijos vadovas Aliaksandras Lukašenka tarpininkavo, kad po nepavykusio maišto Rusijoje J.Prigožinas vyktų į jo šalį, taip sukeldamas nuogąstavimus dėl galimo tolesnio „Wagner“ buvimo regione.

„Matėme tam tikrą pasirengimą priimti „Wagner“ pajėgas, – sakė J.Stoltenbergas. Tačiau, pridūrė jis, „kol kas dar nematėme, kad jų atvyktų tiek daug“.

„Mes, žinoma, atidžiai stebime, kas vyksta Baltarusijoje, – sakė J.Stoltenbergas. - Matėme, kad „Wagner“ pajėgos ir toliau veikia Afrikoje“, – pažymėjo jis, pabrėždamas, kad nors į Baltarusiją jų išvyko nedaug, „kai kurie yra Ukrainoje, bet ne fronto linijose“.

Vis dėlto generalinis sekretorius atsargiai vertino, kas toliau laukia „Wagner“ pajėgų.

„Manau, kad dar šiek tiek per anksti daryti kokias nors galutines išvadas“ apie pastarųjų įvykių pasekmes „Wagner“, sakė jis.

Paklaustas apie Ukrainos kontrpuolimą, generalinis sekretorius buvo nusiteikęs optimistiškai, tačiau pripažino, kad Kyjivo pajėgos mūšio lauke susiduria su dideliais iššūkiais.

„Ukrainiečiai padarė pažangą, tačiau jų laukia įnirtingos kovos, – sakė jis. - Jie susiduria su sudėtinga vietove ir su įkastu Rusijos pasipriešinimu.“ Jis taip pat atkreipė dėmesį į „daugybę iš anksto parengtų gynybos linijų“.

„Taigi, žinoma, tai turėjo įtakos pažangos tempui, – sakė generalinis sekretorius. - Karai yra sunkiai nuspėjami.“

Ukrainiečiai, pridūrė generalinis sekretorius, „ir toliau stengiasi, jie ir toliau daro tam tikrą pažangą.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas