Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

NATO vadovas – prieš Europos karinę nepriklausomybę nuo JAV

NATO generalinis sekretorius Jensas Stoltenbergas įspėjo, kad nuo JAV nepriklausomos kariuomenės sukūrimas Europoje suskaldytų Aljanso sąjungininkes.
S.Skvernelis susitiko su NATO generaliniu sekretoriumi Jensu Stoltenbergu
Jensas Stoltenbergas / LRVK/Dariaus Janučio nuotr.

„Sveikinu papildomas Europos pastangas gynybos srityje, tačiau tai niekada nepakeis NATO... Turime užtikrinti, kad Europa ir Šiaurės Amerika susivienytų“, – interviu britų laikraščiui „The Telegraph“ sakė jis.

J.Stoltenbergas pabrėžė, kad „bet koks bandymas susilpninti ryšį tarp Šiaurės Amerikos ir Europos ne tik susilpnins NATO, bet ir padalys Europą“.

Prieš anksčiau šią savaitę Liublianoje įvykusį Europos Sąjungos užsienio politikos ir gynybos ministrų susitikimą Bendrijos diplomatijos vadovas Josepas Borrellis pareiškė, jog įvykiai Afganistane parodė, kad Europai būtina susikurti nuosavus karinius pajėgumus, nepriklausomus nuo JAV.

J.Stoltenbergas pabrėžė, kad „visa tarptautinė bendruomenė, įskaitant Rusiją ir Kiniją, turi stengtis, kad Afganistanas netaptų vieta, kurioje teroristinės grupės galėtų laisvai veikti ir rengti, organizuoti, planuoti, finansuoti išpuolius prieš mūsų šalis“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas