Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Naujametinis V.Zelenskio kreipimasis į ukrainiečius: „Tai metai, kai Ukraina pakeitė pasaulį“

Naujųjų metų proga Ukrainos prezidentas V.Zelenskis kreipėsi į ukrainiečius. Jis kalbėjo apie itin sudėtingus, siaubo ir kančių pilnus metus, prasidėjusius vasario 24-ąją, kai Rusija užpuolė Ukrainą.
Volodymyras Zelenskis
Volodymyras Zelenskis / Kadras iš vaizdo įrašo

„Šie metai sužeidė mūsų širdis. Mes išverkėme visas ašaras. Sukalbėjome visas maldas. 311 dienų. Apie kiekvieną minutę turime ką pasakyti. Tačiau dauguma žodžių yra nereikalingi. Jų nereikia. Mums nereikia paaiškinimų, dekoracijų. Mums reikia tylos. Išgirsti. Mums reikia pauzių. Suprasti“, – kalbėjo V.Zelenskis.

Visą V.Zelenskio kalbą originalo kalba žiūrėkite čia:

VIDEO: Привітання Володимира Зеленського з Новим 2023 роком

„Noriu jums visiems pasakyti: ukrainiečiai, jūs esate neįtikėtini! Pažiūrėkite, ką mes padarėme ir ką darome! Kaip mūsų kariai nuo pirmųjų dienų nugali „antrąją pasaulio armiją“. Kaip mūsiškiai sustabdė savo technikos kolonas. Kaip senolis rankomis sustabdė tanką. Kaip moteris numušė droną su pomidorų skardine“, – kalbėjo jis.

„Didžiajame kare nebūna nereikalingų. Nereikalingų nėra. Kiekvienas iš mūsų yra kovotojas. Kiekvienas iš mūsų yra fronte. Kiekvienas iš mūsų yra gynybos pagrindas. Mes kovojame kaip viena komanda – visa šalis, visi mūsų regionai. Žaviuosi jumis visais. Noriu padėkoti kiekvienam nepalaužiamam Ukrainos regionui“, – sakė V.Zelenskis.

Taip pat jis kalbėjo: „Tai metai, kai Ukraina pakeitė pasaulį. Ir pasaulis atrado Ukrainą. Mums buvo pasakyta pasiduoti. Pasirinkome kontrataką! Mums buvo liepta daryti nuolaidas ir kompromisus – stojame į Europos Sąjungą ir NATO.

Pasaulis išgirdo Ukrainą.“

Baigdamas kreipimasi V.Zelenskis sakė: „Nežinome, ką mums atneš naujieji 2023 metai. Tačiau esame pasirengę viskam. Nauji pasiekimai? Mes būsime laimingi. Nauji smūgiai? Mes būsime tvirti. Tęsis kova? Mes kovosime. O kai laimėsime – apsikabinsime. Brangūs ukrainiečiai, iki Naujųjų metų liko kelios minutės. Dabar noriu palinkėti mums visiems vieno dalyko – pergalės. Ir tai yra svarbiausia. Vienas palinkėjimas visiems ukrainiečiams.

Tegul šie metai būna sugrįžimo metai. Mūsų žmonių sugrįžimo. Kariai – į savo šeimas. Išvykusieji – į savo namus. Mūsų žemių grąžinimas. O laikinai okupuotieji bus laisvi amžinai. Grįžimas į įprastą gyvenimą. Už laimingas akimirkas be komendanto valandos. Į žemiškus džiaugsmus be oro antskrydžių. Grąžinti tai, kas iš mūsų buvo pavogta. Mūsų vaikų vaikystė, rami tėvų senatvė. Kad anūkai galėtų atvykti pas senelius atostogų metu. Pirkti arbūzų Chersone. Ir vyšnios į Melitopolį.

Kad mūsų miestai būtų laisvi. Mūsų draugai yra ištikimi.

O mūsų pagrindinis skaičius ir pagrindinė sėkmė – 603 tūkst. 628 kvadratiniai kilometrai – ataskaitose pasirodė šalia 100 tūkst. sunaikintų priešų, tūkstančių sunaikintos rusų technikos vienetų. Nepriklausomos Ukrainos teritorija, kokia ji yra nuo 1991 m. Taip bus visada.

Tegul naujieji metai visa tai atneša. Esame pasirengę už tai kovoti. Todėl kiekvienas iš mūsų čia. Aš čia. Mes esame čia. Tu esi čia. Visi čia. Mes visi esame Ukraina.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento
Reklama
Ekspertai įvertino: ko reikia, kad Lietuvos verslai klestėtų?
Reklama
Sporto veiklų įvairove ir dalyvių gausa Telšiuose pažymėta Sporto diena
Reklama
Kaip išvengti peršalimo komplikacijos – sinusito