Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Naujas skandalas Baltuosiuose rūmuose: FTB prašyta neigti kalbas apie ryšius su Rusija

Federalinis tyrimų biuras (FTB) atmetė Baltųjų rūmų prašymą viešai neigti informaciją apie prezidento Donaldo Trumpo komandos ir rinkimų kampanijos ryšius su Rusija, paskelbė CNN.
Donaldas Trumpas ir Reince'as Priebusas
Donaldas Trumpas ir Reince'as Priebusas / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Baltieji rūmai ketvirtadienį suskubo sureaguoti į kaltinimus bandymu paveikti FTB, pareikšdami, kad toks prašymas pateiktas po to, kai iš pačio biuro gauta pareiškimų, kad žiniasklaidos pateikiama informacija nėra tiksli.

Pirminiais duomenimis, Baltųjų rūmų pareigūnai ragino FTB atstovus, tiriančius ryšių su Rusiją įtaką JAV prezidento rinkimų rezultatams, viešai skelbti, kad jokių kontaktų tarp D.Trumpo komandos narių ir Kremliaus nebuvo.

Oficialiai Baltieji rūmai negali tiesiogiai nurodinėti FTB agentams, atliekantiems tyrimą. Tokie veiksmai pažeidžia tyrimų procedūrą ir gali užtraukti rimtą atsakomybę.

„Mes nebandėme numarinti šios istorijos. Mes prašėme, kad jie pasakytų tiesą“, – ketvirtadienį vakare surengtoje spaudos konferencijoje tikino Baltųjų rūmų atstovas spaudai Seanas Spiceris.

CNN pranešė, kad pagrindinė diskusija dėl ryšių su Rusija neigimo vyko tarp Baltųjų rūmų administracijos vadovo Reince'o Priebuso ir FTB vadovo Jameso Comey pavaduotojo Andrew McCabe'o.

Baltieji rūmai tikino, kad tai pats A.McCabe'as skambino R.Priebusui ir aiškino, kad „The New York Times“ pateikiami faktai yra netikslūs. Tik tada D.Trumpo atstovas ėmė raginti juos neigti.

FTB vadovas J.Comey atmetė šį prašymą, primindamas, kad FTB negali tyrimo metu komentuoti eigos ir teikti nuomonės.

FTB vadovas J.Comey atmetė šį prašymą, primindamas, kad FTB negali tyrimo metu komentuoti eigos ir teikti nuomonės.

Keli D.Trumpo rinkimų kampanijos nariai – Paulas Manafortas ir Carteris Page'as – kaltinami palaikę kontaktus su Rusijos žvalgybos atstovais ir galbūt net siekę gauti Kremliaus pagalbos.

Dėl nuslėptų ryšių ir kalbų apie sankcijas su Rusijos ambasadoriumi Sergejumi Kisliaku iš savo posto buvo priverstas pasitraukti D.Trumpo patarėjas nacionalinio saugumo klausimais Michaelas Flynnas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas