Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2016 11 19 /18:51

Naujasis JAV viceprezidentas buvo nušvilptas teatre, į jį nuo scenos kreipėsi aktoriai

Penktadienio vakarą naujai išrinktas JAV viceprezidentas Mike'as Pence'as apsilankė populiariame ir jau kultiniu tapusiame Brodvėjaus spektaklyje „Hamiltonas“. Tačiau politikui vakaras galėjo būti ir malonesnis – jis turėjo išklausyti ir švilpimą, ir miuziklo aktorių žodžius, skirtus specialiai jam.
Mike'as Pence'as atvyko pažiūrėti „Hamiltono“
Mike'as Pence'as atvyko pažiūrėti „Hamiltono“ / „Scanpix“/AP nuotr.

Miuziklas, kurį sukūrė aktorius ir rašytojas Lin-Manuelis Miranda, nagrinėja rasės, istorijos ir teatro temas. Jis svarbią JAV istorijos dalį nušviečia per repą ir hip-hopą. Viename iš kūrinių miuzikle dainuojama „Imigrantai – mes viską padarome“. Prie įėjimo į teatrą M.Pence'ą su šia fraze ant plakato pasitiko ir protestuotojai. Vėliau jis buvo nušvilptas, o aktoriai turėjo specialią žinutę respublikonui.

18.51 val. D.Trumpas reikalauja atsiprašyti

Tokiu M.Pence'o sutikimu teatre buvo nepatenkintas prezidentu išrinktas Donaldas Trumpas. Šeštadienio ryte „Twitter“ socialiniame tinkle jis parašė, kad M.Pence'as buvo „užsipultas blyksint kameroms“.

„Teatras visada turi būti saugi ir ypatinga vieta, – rašė D.Trumpas. – „Hamiltono“ aktoriai vakar buvo labai nemandagūs labai gero žmogaus Mike'o Pence'o atžvilgiu. Atsiprašykite!“

Viceprezidentas buvo nušvilptas

Į teatro salę prieš miuziklą įėjus Donaldo Trumpo pasirinktam viceprezidentui M.Pence'ui, iš publikos pasigirdo švilpimas ir tik pavieniai plojimai.

„Business Insider“ rašo, kad M.Pence'as galėjo būti nušvilptas ne tik dėl to, kad už Hillary Clinton prezidento rinkimuose balsavusiai JAV daliai vis dar neužgiję pralaimėjimo žaizdos.

„Hamiltono“ spektaklis ypač dievinamas liberaliųjų amerikiečių, o M.Pence'as yra žinomas dėl savo neigiamo požiūrio į homoseksualų teises ir griežtos pozicijos prieš abortus.

Po pasirodymo kreipėsi aktoriai

Miuziklui pasibaigus M.Pence'ui taip pat teko nuryti karčią piliulę – į jį nuo scenos kreipėsi „Hamiltono“ aktoriai.

Brandonas Victoras Dixonas paragino M.Pence'ą ir naujai išrinktą prezidentą D.Trumpą priimti mažumas ir atstovauti joms Baltuosiuose rūmuose:

„Šįvakar turime svečią publikoje. Naujai išrinktas viceprezidente M.Pence'ai, aš matau jus išeinantį, bet tikiuosi kelias akimirkas mūsų dar paklausysite. Nėra dėl ko čia švilpti, ponai ir ponios. Mes jums, sere, turime žinią. Tikimės, kad išklausysite. Raginu visus išsitraukti savo telefonus ir rašyti „Twitter“ tinkle, nes šią žinią reikia skleisti toli ir plačiai.

Išrinktasis viceprezidente M.Pence'ai, mes sveikiname jus ir nuoširdžiai dėkojame atėjus į „Hamiltoną“, amerikietišką miuziklą. Tikrai. Mes, sere, esame įvairialypė Amerika, kurią neramina ir jaudina, kad jūsų naujoji administracija neapsaugos mūsų, mūsų planetos, mūsų vaikų, mūsų tėvų. Arba negins mūsų ir mūsų neatimamų teisių.

Tačiau mes nuoširdžiai tikimės, kad šis spektaklis įkvėpė jus laikyti mūsų amerikietiškų vertybių ir dirbti visų mūsų labui. Visų.

Dėkojame jums už apsilankymą šiame pasirodyme – šioje nuostabioje amerikietiškoje istorijoje, kurią pasakoja įvairialypė vyrų ir moterų grupė – skirtingų rasių, skirtingų religijų ir orientacijų. Tikimės, kad jūs išgirdote mūsų nešamą žinią, sere, nes jūs atstovaujate mums visiems.

Mes neturime kovoti vienas su kitu. Gražioji šios šalies pusė yra ta, kad mums nereikia sutarti, bet mes vis tiek turime sugyventi čia ir viskuo dalintis“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kokias tvoras ir kodėl šiemet renkasi namų savininkai?
Reklama
Daugiau Pliusų sporto entuziastams:„Gym+“ vėl plečiasi
Reklama
„Teleloto“ naujienos ne tik tarp vedėjų: nuo šiol laimės visi studijos žaidėjai
30 metų su ypatingais vaikais dirbanti mokytoja Irutė: neįsivaizduoju, kaip galime skirstyti vaikus