Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Nauji muitai importuojamiems automobiliams Rusijoje kelia protestus

Nauji muito mokesčiai į Rusiją įvežamiems lengviesiems automobiliams sėją nerimą tiek Lietuvoje, tiek pačioje Rusijoje – ten verslininkai jau rengia protesto akcijas, sujudo ir politikai.
Automobilių turgus
Automobilių turgus / Andriaus Ufarto/BFL nuotr.

Į kovą dėl to, kad nebūtų didinami mokesčiai įvežamiems automobiliams, stojo ir verslininkai, ir kai kurie politikai. Vladivostoko deputatai kreipėsi į Rusijos Federacijos valdžią su prašymu bent kuriam laikui atidėti naujų mokesčių įvedimą. Deputatai teigia, jog šis naujas įstatymas pažeidžia gyventojų teises, nes daugelis jų negalės sau leisti įsigyti užsienietiškų automobilių. Be to, be darbo liks daug automobilių versle dirbančių žmonių.

Iš importuojamų automobilių pardavimo gyvenantys žmonės taip pat netyli – gruodžio 14 dieną tūkstančiai jų dalyvavo Vladivostoke surengtoje protesto akcijoje, kita planuojama gruodžio 21 dieną.

Lengvųjų automobilių, eksploatuotų nuo 1 iki 5 metų, muitas Rusijoje nuo sausio mėnesio bus padidintas  iki 30 proc. (dabar 25 proc.) automobilio muito vertės, o senesniems nei 5 metų automobiliams – iki 80 proc. Rusijos ekspertai jau dabar teigia, kad dėl to smarkiai padidės senų automobilių kainos. Į Rusiją mašinas vežantys lietuviai sako, kad tokia nauja tvarka gali atimti darbą ir daugeliui iš jų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas