Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Naujojo Hampšyro valstija pradėjo balsavimą JAV prezidento rinkimuose

Dviejų Naujojo Hampšyro miestelių gyventojai antradienį simboliškai pradėjo JAV prezidento rinkimų balsavimą, atidavę savo balsus iš karto po vidurnakčio, sakoma televizijos reportažuose.
Balsavimas
Balsavimas / Andriaus Ufarto/BFL nuotr.

15 Diksvil Nočo rinkėjų balsavo už Demokratų partijos kandidatą Baracką Obamą, kuris taip pat tvirtai pirmauja visose nacionalinėse apklausose, praneša CNN.

Už jo varžovą respublikoną Johną McCainą balsavo šeši rinkėjai. Šiame miestelyje demokratų kandidatas daugumą balsų surinko pirmą kartą nuo 1968 metų, praneša televizija.

Pagal seną tradiciją, netrukus po Diksvil Nočo rinkimai įvyko dar viename Naujojo Hampšyro miestelyje – Harts Lokeišine, kuris taip pat pakeitė poziciją ir parėmė demokratą: B.Obama čia gavo 17 balsų, o J.McCainas – 10, praneša reporteriai.

Harts Lokeišinas, kuris pastaraisiais metais nuolat balsuodavo už respublikonus ir kuriame gyvena vos 42 gyventojai, dėmesio centre atsiduria per kiekvienus prezidento rinkimus – kas ketveri metai.

Valstijos įstatymai nenumato, kokią valandą galima pradėti balsavimą, tad mažiau nei 100 gyventojų turintys miesteliai gali pradėti balsuoti iš karto po vidurnakčio, pirmosiomis rinkimų dienos minutėmis.

Po kelių valandų pradės balsuoti ir likusi Jungtinių Valstijų dalis, o pirmieji rezultatai turėtų pasirodyti ne anksčiau kaip 19 val. Rytų pakrantės (trečiadienį 1 val. Lietuvos) laiku.

B.Obama, ir J.McCainas siekia 270-ies rinkikų iš visos Amerikos balsų, kurių reikia norint tapti Baltųjų rūmų šeimininku.

Prognozuojama, kad balsuoti ateis daugiau kaip 100 mln. žmonių. Iš anksto jau balsavo 30 mln. amerikiečių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas