Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Naujojo Italijos premjero G.Conte kalboje – populistiški pažadai

Antradienį kalbėdamas Senate prieš balsavimą dėl naujo vyriausybės kabineto patvirtinimo, naujasis Italijos premjeras Giuseppe Conte teigė, kad sieks pakeisti į Italiją atvykstančių prieglobsčių prašytojų paskirstymo kvotas, taip pat peržiūrėti Europos Sąjungos (ES) taikomas sankcijas Rusijai, mažinti mokesčius, kovoti su juos slepiančiais.
Giuseppe Conte
Giuseppe Conte / „Scanpix“/„SIPA“ nuotr.

Skeptikai sako, kad premjero kalboje daug pažadų, bet mažai konkrečių siūlymų kaip juos įgyvendins. Naujoji, vadinama, euroskeptikų Italijos Vyriausybė prisiekė penktadienį, po beveik trijų mėnesių trukusio politinio chaoso šalyje, taip sukeldama nerimą ir Europos Sąjungai, ir finansų rinkose.

Teisininko išsilavinimą turintis, bet be politinės patirties G.Conte yra populistais laikomų aljanso „Lyga“ ir „Penkių žvaigždučių judėjimo“ deleguotas premjeras.

„Svarbu tai, kad niekas nesupranta, iš kur jie ras lėšų įgyvendinti visus pažadus. Kitą mėnesį jie rengs biudžeto įstatymą, ir jis priklausys nuo jų požiūrio į Europą ir ar jie konfrontuos su ES“, – sako politikos apžvalgininkė Angela Mauro.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas